Buku →

Chicken Soup for the Soul: Cipta Kebahagiaan Kita

oleh Jack Canfield, Mark Victor Hansen, Amy Newmark

Versi Cetak

RM 28.00

Sabah/Sarawak: RM 31.00
Format: Paperback
Saiz: 6 x 9
ISBN-13: 978-967-369-194-4
Tarikh Terbit: 18 Jan 2013
Jumlah Muka Surat : 456

Versi Ebook

Belum Terbit

Sinopsis

Ada banyak jalan bagi mencapai kebahagiaan. Selepas kita membaca cerita dalam buku ini, kita akan lebih bersedia bagi menemukan jalan dan destinasi yang tepat untuk kita. - Deborah Norville

Buku ini adalah susulan kepada buku terlaris, Chicken Soup for the Soul: Berfikir Positif. Kita dapat membaca cerita sebenar yang penuh inspirasi tentang bagaimana orang menggunakan fikiran positif, sifat bersyukur, dan akal mereka bagi menemukan jalan mencipta kebahagiaan, menyuburkan semangat, mencari tujuan, dan mencapai kegembiraan dalam hidup. Kita dapat belajar bagaimana:

- Menggunakan fikiran positif bagi mengubah sikap 
- Mencari kebaikan pada setiap hari dan bersyukur
- Mendengar kata hati dan menyuburkan semangat sebenar
- Menemukan tujuan kita semasa bekerja, bermain, dan menjadi sukarelawan
- Meninggalkan pekerjaan yang tidak berfaedah dan mencari pekerjaan yang lebih bermakna
- Mengalami erti indahnya memberi
- Berhenti sejenak dan menikmati harumnya bau bunga ... dan keluar mencipta kebahagiaan sendiri! 

Isi Kandungan

Bab 1: Mensyukuri Rahmat Tuhan
Bab 2: Kembali Pada Asas
Bab 3: Mencari Semangat yang Membara
Bab 4: Mengubah Sikap
Bab 5: Mengatasi Musibah
Bab 6: Kebahagiaan dalam Memberi
Bab 7: Mencari Tujuan Hidup Saya
Bab 8: Kebahagiaan yang Mudah
Bab 9: Melakukan yang Terbaik
Bab 10: Terjun dari Roda Kehidupan yang Berputar 

Buku Berkaitan

  • Chicken Soup for the Soul - Berfikir Positif

Komen & Ulasan

The Power of Focus mengandungi kemampuan yang cukup bagi membolehkan sesiapa sahaja, mencipta satu pelan penyelesaian yang efektif, dalam menyelesaikan sebarang bentuk halangan.”

Begitulah dakwaan salah seorang pembaca buku ini.

Bunyinya seolah-olah berlebih-lebih pula. Tetapi apabila lebih daripada 600 000 pembaca di seluruh dunia mendapat manfaat daripada naskah ini, tentulah ini bukan buku biasa-biasa.

The Power of Focus membawa kita melalui 11 bab yang cukup terperinci.

Setiap bab mengandungi pelan tindakan yang berisi langkah-langkah khusus, bagi mencapai setiap sasaran kita.

Selain itu, terdapat juga ruang-ruang kosong untuk diisi, supaya kita mampu mengubahsuai pelan-pelan yang dicadang tadi, sesuai dengan keperluan sendiri.

Dalam edisi terbaru yang juga edisi sempena 10 tahun buku ini diterbitkan, tiga pengarang yang cukup terkenal ini telah mengemaskini naskhah The Power of Focus, supaya isi-isinya bertambah nilai.

Apabila membaca setiap bab buku ini, kita akan temui testimoni daripada pembaca lain, yang benar-benar wujud.

Bagaimana mereka mengalami masalah seumpama kita, dan bagaimana langkah-langkah yang dikongsi, membantu.

The Power of Focus. Mungkin inilah jawapan yang dicari selama ini.


PBAKL 2013 kembali lagi bermula 26 April sehingga 5 Mei 2013 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur. Temui kami PTS dan dapatkan Pilihan Terbaik PTS @ PBAKL 2013 antaranya adalah Chicken Soup for the Soul – Cipta Kebahagiaan Kita edisi Bahasa Melayu oleh Jack Canfield.

Hidup ini adalah satu pencarian. Ada yang mahu mencari cinta, mencari kepuasan, dan mencari kebahagiaan. Mereka mencari cinta, namun  bertemu derita.

Yang mencari kepuasan, hidupnya penuh bosan. Yang mencari kebahagiaan, tewas dengan kesedihan. Kalau yang dicari-cari masih tidak dijumpai, tibalah masa untuk kita sendiri yang menciptanya. Ciptalah kebahagiaan dalam kesedihan dan ciptalah kebahagiaan dalam tekanan.

Batu permata dan intan berlian tidak akan wujud melainkan adanya tekanan selama berjuta-juta tahun. Sebagaimana indahnya kilauan permata, itulah analogi terindah untuk dikaitkan dengan kehidupan manusia.

Sinar kebahagiaan tidak akan muncul tanpa adanya tekanan, masalah, dan cabaran dalam kehidupan kita. Tekanan dalam hiduplah yang akan mencipta dan menerbitkan sinaran kebahagiaan.

Keadaan ini sudah terbukti kebenarannya. 100 orang insan yang sudah berjaya mencipta kebahagiaan mereka berkongsi cerita dalam buku ini, Chicken Soup for the Soul: Cipta Kebahagiaan Kita.

Apabila kebahagiaan berjaya dicipta, tekanan jadi mainan, dan cabaran jadi hiburan. Itulah yang mereka alami dan kita bertuah dapat membaca kisah hebat mereka dalam buku ini. 100 insan berbeza, dan 100 kisah berbeza.

Namun, mereka sepakat mencipta sendiri kebahagiaan mereka. Kerana mereka mampu mencipta kebahagian, tiada sebab untuk kita gagal mencipta sendiri kebahagiaan kita. Masa depan belum kabur dan impian kita belum terkubur.

Percayalah, masalah akan melebur dan kebahagian akan kekal subur. Nikmatilah 100 cerita inspirasi dalam buku ini untuk mencipta sendiri kebahagiaan kita.

Pasti anda tidak menyesal memilikinya. Dapatkannya segera di kedai-kedai buku yang berhampiran, atau beli secara online dengan diskaun istimewa di PTS Bookcafe, www.bookcafe.com.my