40 Resipi Kek Lapis Sarawak
oleh Noy Yullan


Versi Cetak

RM15.00

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 17.00
Format: Paperback
Saiz: 7.5" x 10"

ISBN-13: 978-967-411-905-8

Tarikh Terbit: 15 May 2017

Jumlah Muka Surat: 96


Versi eBook

RM 10.00

Format: EPUB / PDF
e-ISBN: 978-967-481-081-8
Tarikh Terbit: 20 Jun 2017


Buku ini adalah himpunan 40 resipi kek lapis Sarawak moden dan tradisional yang dimasak menggunakan kaedah bakar dan kukus. Resipi-resipi ini dihasilkan oleh Noy Yullan yang berasal daripada Sarawak. Beliau begitu teliti dalam menghasilkan setiap resipi kek lapis Sarawak. Resipi-resipi yang beliau hasilkan boleh dilihat di FB dan Ig Noy Yullan.

Kek Bakar

  1. Diva

  2. Idola 

  3. Coklat Cheese 

  4. Masam Manis 

  5. Harimau Malaya (Chese, Oren, Coklat) 

  6. Tembikai Cheese 

  7. Siakap Keli (Lemon, Oreo, Coklat)

  8. Cadbury

  9. Mint, Coklat, dan Cheese. 

  10. Mutiara Kasih

  11. Oreo Cheese 

  12. Tropika

  13. Tuan Anas Mikael

  14. Rainbow Cheese

  15. Ppali-Ppali

  16. Coco Pie

  17. Strawberi Bintik

  18. Songket Sarawak

  19. Horlick Cheese 

  20. Abang Jebat

  21. Evergreen Papermint

  22. Keladi Cheese

  23. Cheese Bintik

  24. Nana Tanjung (Bercorak)

 

Kek Kukus

  1. Lapis Pandan Papermint

  2. Belacan

  3. Holiday Inn 90-An 

  4. Kelasi 

  5. Internet 

  6. Lumut Almond

  7. Siti Aishah

  8. Esoklah Diet

  9. Dangdut Star

  10. Coklat Cheese Kukus Mudah

  11. Lumut Cheese Sakura

  12. Koko Horlicks 

  13. Pilih Kasih

  14. Ombre

  15. Finding Dory

  16. Semanis Honey

 

 



Buku Berkaitan


Berita

Buat Sendiri Kek Lapis Sarawak - Ikuti Langkah-Langkah Mudah Ini Untuk Kek Yang Pasti Menjadi
ditulis oleh Adzkia Amanah Ugi Suharto

Sebut sahaja kek lapis, pasti ramai yang terbayang kek lapis Sarawak yang sering menjadi igauan. Selanjutnya»


Errata