Buku

Resipi Kontemporari Hidangan Sayur

oleh Chef Fazalina

RM 5.50 / RM 6.50Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada
Beli Versi Ebook
 

ISBN: 978-967-411-261-5

Muka Surat: 48

Saiz: 5.5x8.5

Tarikh Terbit: 9 Jun 2014

Chef Fazalina Ismail muncul juara dalam Pertandingan Akhir Chef Selebriti Berita Harian 2011 dengan menampilkan sajian asli ala kontemporari. Penulis jemputan ruangan masakan di Majalah RATU dan Berita Harian ini aktif menyertai pertandingan memasak anjuran Nestle, Maggi, Rempah Mak Dara, Adabi, dan banyak lagi. Sebelum ini, beliau pernah berkhidmat sebagai chef di beberapa buah hotel di Malaysia. Bakat dalam bidang masakan diwarisi daripada keluarga sebelah ibu beliau. Bakat sejak kecil ini akhirnya menarik minat beliau bagi berkongsi resipi melalui Siri Resipi Kontemporari.

  1. Mekar Rangup dan Sos Mayones Pedas

  2. Tempura Sayur dan Sos Aiskrim

  3. Mieng Kham Thai

  4. Popia Pop Ringkas

  5. Sup Brokoli

  6. Dadar Sayur dan Sos Kacang

  7. Karipap Sayur

  8. Jejemput Sayur Sri Pelangi

  9. Talam Berlauk Cendawan

  10. Tauhu Tepung Kubis

  11. Sayur Campur Aneka

  12. Brokoli Kukus Mudah

  13. Pajeri Nanas

  14. Siakap Masak Ala Thai

  15. Tauge Kasar Goreng Udang

  16. Dalca Bonda

  17. Pak Choy Tauhu Jepun Sos Tiram

  18. Labu Masak Lemak Bayam

  19. Acar Timun

  20. Nasi Ulam

  21. Nasi Goreng Pekan Nanas

  22. Sup Sayur Campur

  23. Lasagna Kentang

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024