Buku

Resipi Kontemporari : Kerabu dan Salad

oleh Chef Fazalina

RM 5.50 / RM 6.50Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada
Beli Versi Ebook
 

ISBN: 978-967-411-080-2

Muka Surat: 48

Saiz: 5.5x8.5

Tarikh Terbit: 15 Apr 2013

Chef Fazalina Ismail muncul juara dalam Pertandingan Akhir Chef Selebriti Berita Harian 2011 dengan menampilkan sajian asli ala kontemporari. Penulis jemputan ruangan masakan di Majalah RATU dan Berita Harian ini aktif menyertai pertandingan memasak anjuran Nestle, Maggi, Rempah Mak Dara, Adabi, dan banyak lagi. Sebelum ini, beliau pernah berkhidmat sebagai chef di beberapa buah hotel di Malaysia. Bakat dalam bidang masakan diwarisi daripada keluarga sebelah ibu beliau. Bakat sejak kecil ini akhirnya menarik minat beliau bagi berkongsi resipi melalui Siri Resipi Kontemporari.

- Koktel Udang
- Salad Tuna
- Salad Daging Panggang Bonda
- Salad Ayam Bernanas
- Salad dari Hati ke Jiwa
- Salad Jagung Berdaging
- Salad Angel dengan Daging
- Salad Ayam Filipino
- Salad Udang Cawan Popia
- Salad Kentang USA
- Salad Buah-Buahan
- Salad Udang dengan Pistacio
- Kerabu Kentang dengan Tauge
- Kerabu Kacang Botor
- Kerabu Timun
- Kerabu Daging
- Kerabu Pauh Dilayang
- Kerabu Ikan Bilis
- Kerabu Terung Bakar
- Kerabu Mangga Mekar
- Kerabu Peparu
- Kerabu Nuget Bermihun

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024