Baru Terbit

Senarai Penuh »

Terlaris Mingguan

Senarai jualan daripada PTS Bookcafe

PTS akan berada di sekolah:

PTS Carikata

Sistem carian ini dapat memberi makna perkataan, frasa dan peribahasa dalam bahasa Melayu. Ia juga memberi makna perkataan dalam bahasa Inggeris.

Newsletter PTS

Sertai mailing list PTS untuk mendapatkan tawaran diskaun hebat, promosi terkini dan hadiah istimewa dari PTS.

Berita Terkini

Fahami Aku Sayang, Dengari Aku Abang

oleh Noor Hidaya Arshad pada 26 Feb 2015
0
50

‘Perkahwinan bukan satu pertandingan, tidak perlu berebut markah. Tuhan meletakkan dua orang bersama dalam satu pasukan untuk menang.’ Memetik kata-kata penerima Guinness Book of World Records untuk pasangan paling tua pada tahun 2008, Zelmyra dan Herbert Fisher.

Baca selanjutnya

Sebelum Aku Bernikah: Memeluk Sempurna

oleh Noor Hidaya Arshad pada 26 Feb 2015
0
51

Ini bukan buku cinta sembarangan. Tajuknya sahaja yang sedikit geli-geli tetapi isinya tajam-tajam. Tajam seperti anak panah yang tepat pada sasaran. Hilal Asyraf menyediakan isu-isu yang sinonim dengan dunia cinta dan persediaan berumah tangga dengan tepat.

Baca selanjutnya

Ketawa Sehingga Tidak Kering Gusi: Dunia Kartun: Lawak Budak Sekolah #2- Tahap Dua

oleh Nurul Aqilah Hairulsam pada 18 Feb 2015
0
241

Berita baik buat peminat-peminat komik siri dari Komik-M di luar sana khususnya yang setia mengikuti perkembangan kartunis bernama Poyo. Kini dengan siri terbaru, Poyo menampilkan kembali Dunia Kartun: Lawak Budak Sekolah- Tahap Dua.

Baca selanjutnya

Indahnya Mempelajari Kalam Allah: Mudahnya Hafal Al-Quran Menggunakan Kaedah Jibril

oleh Nurul Aqilah Hairulsam pada 18 Feb 2015
0
244

Indahnya Al-Quran terletak pada kandungan, penceritaan, kisah-kisah di setiap surah serta alunan yang dilafazkan oleh para pembacanya sendiri. Jikalau kena pada cara, maka sudah tentu indah sekali pada pembacaan itu.

Baca selanjutnya

Tokoh Pejuang Jihad: Syeikh Ahmad Yassin

oleh Muhammad Syarafuddin Sulaiman pada 10 Feb 2015
0
492

Beliau adalah seorang legenda, tidak kira sewaktu hidupnya ataupun selepas permergiannya. Bayangkan seorang lelaki tua, dengan janggut panjang dan jubah putih, lumpuh pula serta berada di atas kerusi roda. Tetapi lelaki yang nampak begitu lemah inilah, yang cukup ditakuti Israel, sebuah negara...

Baca selanjutnya