NOTIS PENANGGUHAN OPERASI SEMPENA CUTI HARI RAYA AIDILFITRI 2016

Adalah dimaklumkan bahawa operasi PTS Media Group Sdn. Bhd. dan anak-anak syarikatnya termasuk PTS Publications & Distributors Sdn. Bhd., PTS Edar Sdn. Bhd. dan PTS Bookcafe Sdn. Bhd. akan ditangguhkan bermula dari 2 hingga 10 Julai 2016 sempena cuti Hari Raya Puasa.

Operasi kami akan bersambung semula pada 11 Julai 2016 (Isnin).

Selamat menyambut Hari Raya Puasa 2016 daripada kami di PTS.

Buku →

Kerjaya Dalam Bidang Farmasi

oleh Rashidah Mat Nor

Versi Cetak

RM 15

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 18
Format:

Trade Book


ISBN-13: 978-983-3586-82-0
Tarikh Terbit: 1 Apr 2008
Jumlah Muka Surat : 128

Versi Ebook

Belum Terbit

Sinopsis

Memandu pembaca bagi memulakan langkah pertama yang betul dalam mencapai cita-cita sebagai ahli farmasi. Pelbagai maklumat penting termasuk senarai institusi yang diiktiraf serta maklumat berkaitan biasiswa dan pinjaman turut disertakan.

Isi Kandungan

Prakata BAHAGIAN 1 SEJARAH DAN PENGENALAN Pengenalan Sejarah Farmasi Definisi Farmasi dan Kerjaya Tokoh-tokoh Farmasi Pandangan Pelajar dan Ahli Farmasi Pilihan Bijak BAHAGIAN 2 KELAYAKAN DAN INSTITUSI BERKAITAN Kelayakan dan Institusi Berkaitan Permohonan ke Institusi Pengajian Tinggi Biasiswa dan Pinjaman BAHAGIAN 3 PELUANG KERJAYA DAN GAJI Peluang Kerjaya dan Gaji Cara Memohon BAHAGIAN 4 BIDANG TUGAS Bidang Tugas Pegawai Farmasi Diari Harian Pegawai Farmasi Khidmat Nasihat dan Kaunseling Ahli Farmasi BAHAGIAN 5 PENUTUP Cabaran Dalam Bidang Farmasi Organisasi Berkaitan Penutup Glosari Bibliografi Lampiran

Juga Oleh Penulis Ini

  • Buat Duit dengan Kedai Jahit

  • Buat Duit dengan Kraf Tangan

  • Kerjaya Sebagai Pegawai Perubatan

  • Kerjaya Sebagai Saintis Industri Sawit

Komen & Ulasan