Lelaki Berbaju Biru
oleh Rahmah Mokhtar


Versi Cetak

RM19.50

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 21.50
Format: Paperback
Saiz: 4.5'' x 7.5''

ISBN-13: 978-967-5783-16-6

Tarikh Terbit: 25 Jul 2014

Jumlah Muka Surat: 400


Versi eBook

Belum Terbit


“Sesuatu kejayaan itu akan bertahan lebih lama kalau dicapai tanpa menggagalkan prinsip kita.” Itulah kata-kata semangat daripada Walter Cronkite yang pegang oleh lelaki berbaju biru itu.

Hampir setiap hari, lelaki berbaju biru itu menuju ke sebuah restoran yang menemukannya dengan dua insan, Azila yang selalu tertekan dengan hasrat ibunya dan Akmal yang mudah terpengaruh dengannya.

“Kakak dan abang tunggu saya di pintu pagar sekolah selepas habis waktu sesi pagi. Oh ya, kakak jangan lupa berbaju kurung biru, ya? Abang juga datang dalam persalinan baju Melayu berwarna biru.” Permintaan lelaki berbaju biru itu menjebakkan Azila dan Akmal ke 'dunia biru'.

“Bukankah biru itu simbol perpaduan? Tambahan pula, hanya pengawas sahaja yang dibenarkan berbaju biru di sekolah saya dan jawatan pengawas itu hanya bagi orang terpilih sahaja. Awak pula diberi kebenaran memakainya tanpa memegang jawatan pengawas. Saya kagum!”

“Baju biru abang cantik juga. Segar, umpama langit selepas hujan.” Tanpa disedari, lelaki berbaju biru itu terus mempengaruhi orang-orang di sekelilingnya.

Namun, mampukah lelaki berbaju biru itu meleraikan kekusutan dalam 'dunia biru' yang diciptanya sendiri?

Tiada

Buku Berkaitan


Berita

Setulus Cinta Adam dan Hawa: Aku Terima Cintanya
ditulis oleh Noor Hidaya Arshad

Senyum sendiri apabila membaca perihal cinta. Tergambar emosi riang dan teruja. Segalanya tampak... Selanjutnya»


Errata