Spanar dan spatula
oleh


Versi Cetak

RM17.50

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 19.50
Format: Trade Book

ISBN-13: 978-967-5406-82-9

Tarikh Terbit: 13 Oct 2010

Jumlah Muka Surat: 288


Versi eBook

Belum Terbit


Adam dipelihara oleh neneknya selepas ibunya meninggal dunia dan bapanya berhijrah ke Abu Dhabi untuk bekerja. Selepas neneknya meninggal, Adam dipelihara oleh bapa saudaranya, Fauzi yang sedang menunggu keputusan SPM dan sepatutnya menguruskan kemasukkan Adam ke sekolah asrama penuh. Fauzi menukar rancangan dengan memasukkan Adam ke rumah anak yatim kerana Fauzi mahu membolot semua wang perbelanjaan bulanan kiriman Ahmad kerana ingin memikat hati gadis pujaannya, Paris Lipton. Adam bertuah kerana asrama anak yatim ada mengajar pelbagai kemahiran termasuklah kemahiran mekanik, memasak dan menghafaz Al-Quran.

 Setelah Fauzi tamat belajar di pusat pengajian tinggi, Fauzi telah membuka bengkel membaiki motosikal dan mengambil semula Adam pulang ke kampung. Fauzi mengambil kesempatan dengan memberikan Adam separuh daripada gaji pekerja di bengkelnya.

Pengalaman pahit Adam dalam bidang pembaikan motosikal telah menyebabkan Adam memilih jurusan seni kulinari di universiti kerana dia juga berminat dengan bidang ini. Adam berjaya menjadi pelajar terbaik dan bekerja sebagai chef di hotel lima bintang. Dalam masa yang sama, Ahmad memberitahu Adam yang dia mahu pulang ke Malaysia dan tinggal di sini untuk selamanya. Ahmad juga telah menghadiahkan Adam sebuah restoran.

 

Mengandungi dua puluh tiga bab.

Buku Berkaitan


Berita


Errata