Baru Terbit

Senarai Penuh »

PTS akan berada di sekolah:

Terlaris Mingguan

Senarai jualan daripada PTS Bookcafe

PTS Carikata

Sistem carian ini dapat memberi makna perkataan, frasa dan peribahasa dalam bahasa Melayu. Ia juga memberi makna perkataan dalam bahasa Inggeris.

Newsletter PTS

Sertai mailing list PTS untuk mendapatkan tawaran diskaun hebat, promosi terkini dan hadiah istimewa dari PTS.

Berita Terkini

Kehebatan Sains: Oh Semua A! Alam Bahan

oleh Amirah Hassan pada 27 Nov 2014
0
22

Pelbagai buku rujukan sains yang berada dalam pasaran dan menjadi rujukan untuk kanak-kanak untuk menambah ilmu pengetahuan. Sains merupakan subjek yang penuh dengan pelbagai uji kaji dan saling berkait rapat dengan keadaan sekeliling kita.

Baca selanjutnya

Ceritera Wartawan Al-Quran: Berjalan…Melihat…Mentafsir.

oleh Muhammad Syarafuddin Sulaiman pada 27 Nov 2014
0
39

Sekiranya wartawan normalnya mengejar-ngejar berita manusia, maka wartawan Al-Quran mengejar-ngejar berita Tuhan. Sekiranya wartawan biasanya mengejar-ngejar berita daripada sumber-sumber berbeza, maka wartawan Al-Quran sangatlah tidak serupa. Wartawan Al-Quran mengejar berita daripada satu sumber...

Baca selanjutnya

Langkah Pertama untuk Berjaya: Think and Grow Rich

oleh Muhammad Syarafuddin Sulaiman pada 27 Nov 2014
0
78

Ini bukan buku biasa. Think and Grow Rich digelar sebagai Bapa Buku Motivasi. Pemula buku seumpamanya. Buku ini juga disifatkan sebagai buku pertama yang dengan beraninya bertanya, “Apakah sifat orang berjaya?”

Baca selanjutnya

Pembongkaran Kebenaran di Sebalik Kekejaman: Dracula VS Al-Fateh

oleh Muhammad Syarafuddin Sulaiman pada 26 Nov 2014
0
153

Nama Dracula sering disebut-sebut. Sangkaan kita, nama ini hanyalah cerita. Dongeng Barat yang direka-reka.Siapa sangka yang Dracula memang benar-benar wujud? Lebih menakjubkan, Dracula ini pernah hidup sezaman dengan sultan yang namanya selalu disebut, Sultan Muhammad Al-Fateh.

Baca selanjutnya

Merungkai Persoalan Umat Islam : Membongkar Misteri 3 Masjid

oleh Muhammad Syarafuddin Sulaiman pada 25 Nov 2014
0
88

Ada pelbagai cerita misteri dan aneh yang disampaikan turun-temurun, namun belum dirungkai kebenarannya. Kisah-kisah ini menjadi tumpuan masyarakat dunia namun tidak terlepas daripada pengaruh mitos, khurafat, dan kepercayaan karut yang kadangkala boleh menyebabkan kesesatan akidah.Sesuai dengan...

Baca selanjutnya