Hitler - Air Mata . Dendam . Perjuangan
oleh Al Ghazali


Versi Cetak

RM 24

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM
Format:
Saiz: 5.5 x 8.5

Jumlah Muka Surat: 320

ISBN-13: 978-967-411-669-9

Tarikh Terbit: 14 Sep 2015

PTS Publishing House


Versi eBook

RM 19.20


Kisah Hitler sejak dia lahir sehinggalah dia menubuhkan Nazi. Hitler yang lahir daripada rahim seorang ibu yang muda, tetapi ayahnya pula sudah hampir pencen. Ibunya adalah isteri ketiga, dan dia mempunyai adik-beradik berlainan ibu. Namun, tetap zaman kanak-kanak adalah zaman yang membahagiakan Hitler.Semuanya berubah apabila ayahnya sudah pencen, dan dia dimasukkan ke sekolah teknikal, sedangkan dia seorang yang meminati seni. Dia menjadi pelajar yang memberontak. Apabila ayah dan ibunya sudah meninggal, dia pergi ke Vienna untuk mengejar impiannya menjadi pelukis terkenal. Selepas dua kali gagal memasuki akademi seni terkemuka Vienna, Hitler menjadi gelandangan. Daripada gelandangan itulah dia perlahan-lahan membentuk fahaman politiknya yang tersendiri.Itu hanya mula, pada Perang Dunia Pertama, matlamat Hitler semakin jelas. 

Buku Berkaitan

Berita

Detik-Detik Penting Sejarah Islam: Muawiyah Mencari Keredhaannya Sebuah Biografi Awal

Buku biografi Muawiyah merupakan hasil garapan Al Ghazali Tim Penyelidik GTPD. Ia diterbitkan pertama kali... Selanjutnya»

Kehidupan Pemimpin Nazi Sebelum Beliau Dikenali Dunia: Hitler

Apabila kita bercakap-cakap dengan orang mengenai Hitler, pasti kebanyakan dari kita akan membincangkan mengenai Hitler... Selanjutnya»

Bagaimana Terwujudnya Dendam Hitler ke atas Yahudi?

Vienna. Saya cukup tertarik dengan keindahan ibukota Austria ini. Terima kasih kepada Guntur Soeharjanto atas... Selanjutnya»

Empayar Mongol di Mata Dunia: Genghis Khan Penakluk Dunia

Bercakap tentang sejarah, tentu saja ia berkaitan dengan ketamadunan manusia. Tamadun dan empayar kerajaan sering... Selanjutnya»

Politik Kuasa Dan Politik Equality: Hitler Der Fuhrer

Der Führer bermaksud “Sang Pemerintah”. Dalam sambungan novel kedua saudara al-Ghazali ini, beliau memeta Hitler... Selanjutnya»


Errata