Mudahnya Berkahwin dalam Islam
oleh Muzayyanah Abdullah


Versi Cetak

RM 5

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 6
Format:
Saiz:

Jumlah Muka Surat: 80

ISBN-13: 978-967-366-115-2

Tarikh Terbit: 17 Oct 2011

PTS Publishing House


Versi eBook

Apabila hidup keseorangan, kita sunyi Apabila perlukan teman, kita mencari Apabila berhajat kepada pasangan, kita berkahwin Apabila berkahwin, kita punya keluarga Apabila berkeluarga, kita perlu memelihara Apabila ada masalah, kita perlu cari penyelesaian   Setiap pasangan yang berkahwin mengimpikan kehidupan yang bahagia dan harmoni. Kebahagiaan itu pasti lahirnya daripada sebaran cinta, rindu dan kasih sayang antara suami, isteri dan anak-anak. Lengkapkan diri dengan ilmu rumah tangga demi mencapai impian anda. Apabila membaca buku ini anda akan mengetahui:          Hukum Berkahwin          Pemilihan Calon Isteri dan Suami          Mahar dan Walimatul Urus          Tanggungjawab Suami dan Isteri          Cerai dan Rujuk          Poligami          Dan Pelbagai Isu Perkahwinan yang Lain

Pendahuluan vii

BAB 1 Perkahwinan dalam Islam 1

BAB 2 Kaedah Perkahwinan dalam Islam 9

BAB 3 Tanggungjawab Suami Isteri 31

BAB 4 Masalah-Masalah Rumahtangga dan Penyelesaiannya 39

BAB 5 Poligami 65

Penutup 71

Buku Berkaitan

Berita

Perkahwinan Bukan Sekadar Drama Cinta Akasia TV3?

Setiap kali layari Facebook, pasti akan terpampang beberapa gambar perkahwinan sama ada rakan sebaya, mereka... Selanjutnya»

Perancangan Wang: Persiapan Melangkah ke Alam Perkahwinan

Bagi mempersiapkan sesebuah majlis perkahwinan, sudah pasti perancangan perbelanjaan perkahwinan perlu dibuat bagi mengelakkan... Selanjutnya»


Errata