Senangnya Memasak Kambing (Edisi Kedua)
oleh Chef Hanieliza


Versi Cetak

RM6.50

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 7.50
Format: Paperback
Saiz: 5.5"x 8.5"

ISBN-13: 978-967-411-265-3

Tarikh Terbit: 9 Jun 2014

Jumlah Muka Surat: 64


Versi eBook

Belum Terbit


Buku resipi Senangnya Memasak Kambing ini menghidangkan 23 resipi kambing dan 7 resipi baru. Ia disertakan dengan gambar langkah demi langkah yang mudah dan praktikal. Resipi-resipi ini disediakan oleh Chef Hanieliza yang berpengalaman luas dalam bidang masakan. Hidangan yang disajikan bukan sahaja lazat, malah mudah dan cepat disediakan.

7 Resipi Baru

1. Asam Pedas Kambing

2. Bamia Kambing

3. Beriani Kambing

4. Dalca Kambing

5. Kambing Goreng Jintan

6. Kambing Masak Merah

7. Kari Kambing

Resipi Sedia Ada

8. Kurma Kambing

9. Kambing Masak Lada Hitam

10. Kuzi Kambing

11. Stew Kambing

12. Singgang Kambing

13. Rendang Kambing

14. Kambing Goreng Cili Api

15. Sup Tulang Merah

16. Kambing Masak Ketumbar

17. Kambing Goreng Serai

18. Kambing Massala

19. Keema Kambing

20. Kambing Kismis

21. Tomyam Kambing

22. Kambing Goreng Serai

23. Gulai Tumis Darat Kambing

24. Kambing Goreng Serai

25. Kari Kambing

26. Sup Tulang Merah

27. Kambing Masak Ketumbar

28. Keema Kambing

29. Kambing Kismis

30. Beriani Kambing

Buku Berkaitan


Berita

Resipi Juadah Kuih Tradisional Terkini: Senangnya Memasak Kuih-Muih Minum Petang
ditulis oleh Aminah Harun

Sajian minum petang yang enak tidak lengkap tanpa kuih-muih tradisional Melayu. Anda tidak perlu... Selanjutnya»

Memasak dengan Mudah: Resipi Masakan Ikan, Daging, dan Kambing
ditulis oleh Aminah Harun

Ingin menyediakan masakan tradisional dalam masa satu jam? Apakah jenis bahan yang diperlukan? Buku... Selanjutnya»


Errata