Senangnya Memasak Kerabu & Salad (Edisi Kedua)
oleh Chef Hanieliza


Versi Cetak

RM6.50

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 7.50
Format: Paperback
Saiz: 5.5"x 8.5"

ISBN-13: 978-967-411-247-9

Tarikh Terbit: 7 Apr 2014

Jumlah Muka Surat: 64


Versi eBook

Belum Terbit


Buku resipi Senangnya Memasak Mi, Mihun & Kuetiau ini menghidangkan 23 resipi Kerabu, Salad dan 7 resipi baru. Ia disertakan dengan gambar langkah demi langkah yang mudah dan praktikal. Resipi-resipi ini disediakan oleh Chef Hanieliza yang berpengalaman luas dalam bidang masakan. Hidangan yang disajikan bukan sahaja lazat, malah mudah dan cepat disediakan

  1. Kerabu Belimbing Buluh

  2. Kerabu Daun Pegaga

  3. Kerabu Daun Selom

  4. Kerabu Epal Hijau

  5. Kerabu Kacang Botor

  6. Kerabu Mangga Bersantan

  7. Kerabu Pucuk Paku Bersantan

  8. Kerabu Betik Muda

  9. Kerabu Pucuk Paku

  10. Kerabu Nanas

  11. Kerabu Peria

  12. Kerabu Sotong

  13. Kerabu Kubis

  14. Kerabu Ulam Raja

  15. Kerabu Taugeh

  16. Salad Buah-buahan

  17. Salad Telur Hancur

  18. Salad Tomato

  19. Salad Daging

  20. Salad Telur

  21. Salad Udang

  22. Salad Tuna

  23. Salad India (Raita)

  24. Salad Kacang Pea dan Jagung

  25. Salad Daging Thai

  26. Salad Sotong dan Udang

  27. Kerabu Daun Selom & Tauge

  28. Kerabu kacang Botor dan Tauge

  29. Kerabu Mangga Ikan Bilis

  30. Kerabu Perut