#Diari Seorang Mujahidah Kembara Syria
oleh Heliza Helmi, Roziyah Mahamad


Versi eBook

RM15.20

e-ISBN:
978-967-411-529-6
Tarikh Terbit:
3 Apr 2015
Jumlah Muka Surat:
136
Kategori:
Agama, Gaya Hidup,
Penerbit:
PTS Publishing House

Manusia ini ada dua jenis. Satu seperti telur dan satu lagi seperti bola tenis. Bayangkan telur dibaling pada batu. Apa yang akan jadi? Ya, telur akan pecah dan isinya akan melekat pada batu. Sekarang, bayangkan pula bola tenis dibaling pada batu. Apa akan jadi? Bola tenis itu akan melantun, betul? Apabila dibaling lagi kuat, bola itu akan melantun lebih tinggi.

Begitulah seperti hidup kita. Batu diumpamakan seperti ujian. Sekiranya jadi seperti telur, apabila diberikan ujian kita akan bersedih, kecewa, ataupun putus asa bersama dengan ujian itu. Namun, sekiranya kita memilih bagi menjadi bola tenis, apabila mendapat satu ujian, kita akan bangkit lagi tinggi. Dan ujian itu adalah bagi menaikkan darjat kita, menjadikan diri kita lebih baik, dan mengampunkan dosa kita sekiranya kita sabar, redha, dan bersangka baik pada Allah s.w.t.

Hayati setiap bait cerita #Diari Seorang Mujahidah Kembara Syria. Rasai seolah-olah kita berada di bumi Syam dan turut sama berjuang menjadi mujahid dan mujahidah!

Bab 1: Niat Hati Mujahidah

Bab 2: Sejarah Penuh Darah

Bab 3: Jihad Wanita Tua

Bab 4: Lelaki Tanpa Negara

Bab 5: Ketakutan yang Dicabut

Bab 6: Senyuman Yarmouk

Bab 7: Secebis Roti Buat Qar Qar

Bab 8: Perjuangan Si Kudung

Bab 9: Sesuci Kasih Muhammad

Bab 10: Musafir Jiwa yang Baru

Bab 11: Impian Syahid Sang Mujahidah

Penutup: Perjuangan Belum Selesai

Tip Sukarelawan

Buku Berkaitan