Matluthfi Bakal Lancarkan Buku ke-4 di PBAKL 2017

oleh Asri Yussof pada 18 Apr 2017

Matltuhfi bakal lancarkan buku ke-4 di PBAKL 2017 selepas berjaya dengan 3 buku beliau sebelum ini, Catatan Matltuhfi, Momen2 Matltuhfi dan Kisah 25 Filsuf Barat.

mat

Jika anda peminat tegar Matltuhfi, sudah pasti kesemua buku-buku beliau kita akan kumpul termasuklah dengan gigihnya muat turun video-video Matluthfi di youtube untuk diabadikan di dalam laptop. Haha

Bagaimana agaknya kandungan buku ke-4 Matltuhfi kali ini? Adakah santai seperti buku pertama dan kedua atau kearah ilmiah seperti Kisah 25 Filsuf Barat?

Untuk buku ke-4 kali ini, Matluthfi menggunakan tajuk Alegori Rumah Api. Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre seperti cerpen, artikel, alegori, esei dan coretan pengalaman. Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017. Buku ini juga memuatkan lukisan-lukisan hasil tangan isteri, mak dan Matluthfi sendiri.

buku

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) 2017 akan berlangsung di Putra World Trade Centre (PWTC) bermula pada 28 April hingga 7 Mei 2017. Pavilion PTS terletak di Dewan Tun Razak 4. Puteh Press terletak di Dewan Tun Hussein Onn dan Dewan Tun Razak 4.

Saya bongkarkan sedikit, apa yang best dalam buku ke-4 Matluthfi ni.

1

2

3

Jumpa Matluthfi di Pelancaran Buku ke-4 sempena Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2017 di PWTC.

p[oster