Buku

Panduan Pemakanan Sihat

oleh Nor Hairul Palal, Rahimawati Abdul Rahim, Nor Hashina Bahrudin

RM 19.00 / RM 21.00Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada

ISBN: 978-967-369-047-3

Muka Surat: 186

Saiz:

Tarikh Terbit: 6 Aug 2010

Makanan adalah pepejal dan cecair yang membekalkan tenaga kepada tubuh, dan mengandungi unsur-unsur nutrien serta mempunyai ciri-ciri dari segi rupabentuk, warna, tekstur, rasa dan bau.

Keperluan makanan bagi manusia penting dalam memastikan mereka mendapat nutrien yang diperlukan oleh tubuh badan. Melalui makanan berkualiti dan berkhasiat, mampu memberikan keperluan tenaga bagi menjalankan aktiviti harian.

Kesan kepada kesihatan dalam pengambilan sesuatu kumpulan makanan secara kurang atau berlebihan turut dikupas secara terperinci. Ia penting bagi merancang pemakanan yang seimbang.

Panduan Pemakanan Sihat membantu dalam menerangkan amalan pemakanan yang sihat. Pemakanan yang betul dan teratur akan mempengaruhi gaya hidup, kerjaya dan kesihatan kita

Pengenalan Penghadaman Jenis-jenis Nutrien Vitamin Garam Mineral Amalan Pemakanan Pemakanan Sihat Bagi Manusia Malnutrisi (masalah pemakanan)

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024