Ebook

Hidangan Lengkap Sehari : Sabtu

oleh Chef Hussin Khan

RM 5.50
Versi eBook

Juga boleh didapati dalam versi cetak

E-ISBN: 978-967-411-164-9

Tarikh Terbit: 8 Aug 2014

Chef Hussin Khan adalah pensyarah di Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan, Universiti Teknologi Mara (UiTM), Pulau Pinang. Cintanya pada dunia masakan mendorong beliau melanjutkan pelajaran sehingga ke peringkat Sarjana dalam bidang Sains Makanan di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Anak kelahiran Bruas, Perak ini pernah menjadi tukang masak di beberapa hotel terkemuka di Malaysia dan pernah berkhidmat di Istana Darul Iman serta Darul Izzah Brunei Darussalam.

Finalis program realiti masakan ‘Maggi Mencari Bintang’ di TV 3 ini pernah menerima pingat dalam beberapa siri pertandingan masakan di dalam dan luar negara. Terbaru beliau memenangi pingat emas dalam Pertandingan Inovasi di Brussel, Belgium. Beliau turut dipanggil untuk menjadi chef jemputan dan pengadil pertandingan memasak di seluruh Malaysia.

Buku Hidangan Lengkap Sehari ini merangkumi hidangan dari sarapan pagi hingga makan malam. Setiap resipi dalam buku ini diasingkan mengikut kesesuaian hari. Pembaca disarankan mendapatkan kesemua buku dalam siri ini bagi memberi idea menghasilkan masakan mengikut hari dari hari sibuk hingga hari santai.

Sekiranya anda tercari-cari apa yang mahu dimasak pada hari Sabtu, milikilah buku istimewa ini!

Sarapan Pagi dan Minum Petang
Vadai Bombay
Pengat Jagung Permatang Pauh
Kentang Lenyek William
Pulut Kukus Sambal Bilis
Piza Roti Arab
Pisang Salai Grik
Roti Dayang Brunei

Pembuka Selera
Roti Perancis Bertuna
Bergedel Daging Ala Croquette
Kubis Cina Bergulung Keju
Kudapan Cip Kentang dan Jagung Bersama Sos Bolognise
Kupang Keju Au Gratin

Makan Tengah Hari dan Malam
Daging Kicap Ala Cina
Sup Tulang
Skewer Serai Daging Burger
Nasi Pudina Ala Chef
Ikan Kerutup
Sotong Tumis Berkunyit
Asam Pedas Tumis Ikan Nyok Nyok

Salad dan Buah
Salad Slaw Kubis Merah
Salad Buah Naga Bersos Tartar
Salad Pegaga dan Pudina Ala India
Salad Kubis Coleslaw

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024