Idea Bekal ke Pejabat-Menu Asia
oleh Chef Azian Hasan


Versi eBook

RM12.00

e-ISBN:
978-967-411-534-0
Tarikh Terbit:
6 Apr 2015
Jumlah Muka Surat:
Kategori:
Resipi, COOKING/GENERAL
Penerbit:
PTS Millennia Sdn Bhd

Himpunan lebih dari 40 resipi dalam buku Siri Idea Bento ini memberikan idea kepada para pembaca dalam menyediakan bekal sama ada untuk anak, suami mahupun diri sendiri. Setiap resipi dalam buku ini disertakan gambar-gambar cara membuat. Resipi-resipinya juga ringkas, mudah disediakan dan enak. Tidak menggunakan bahan-bahan perasa tambahan, resipi ini sesuai bagi menjaga kesihatan. Selain dari itu, Chef Azian turut memberikan resipi membuat stok ayam, ikan, udang dan daging. Tidak perlu lagi menggunakan stok dengan perasa tambahan. Jadi, tunggu apa lagi? Dapatkan buku ini di pasaran.

  1. Daging Masak Hitam

  2. Daging Beriani

  3. Sotong Kacang Hitam

  4. Lala Tumis Serai Bercili

  5. Sambal Tomato

  6. Ikan Masin Goreng Bawang

  7. Ayam Panggang Pedas

  8. Mi Kicap Wantan

  9. Tofu Halia

  10. Udang bakar Berempah

  11. Nasi Bayam

  12. Nasi Dal

  13. Sotong Bakar

  14. Udang Masak Serai Tom Yam

  15. Tofu Halia

  16. Nasi Lemon

  17. Nasi Jepun

  18. Nasi Mentega

  19. Ayam Piri-Piri

  20. Otak-Otak Ikan

  21. Hainanese Chicken Chop

  22. Ikan Bawal Puih Kukus

  23. Sambal Cili Padi Ikan Tamban

  24. Daging Masak Sos Hoisin

  25. Acar Ikan

  26. Ikan Masak Lemon-Oren

  27. Hati Masak Kicap Berkerisik

  28. Mi Hokkien

  29. Ayam Bakar Simple

  30. Mihun Sup Ikan Dori

  31. Nasi Lobak Merah

  32. Ayam General Tso's

  33. Telur Gulung

  34. Lala Tumis Serai Bercili

  35. Kailan Daging Cencang

  36. Taucu Daging

  37. Terung Masak Cabai Hijau

  38. Roti Keju Bawang Putih

  39. Roti Goreng Tepung

  40. Bebola Ayam Tom Yam

  41. Ayam Panggang Bernanas

  42. Ayam Kukus Cendawan

  43. Sambal Goreng Tempe Bersama Udang

  44. Ayam Halia

  45. Ayam Mentega

  46. Nasi Goreng Sambal Belacan