Buku →

1 Hari 1 Resipi 365 Resipi Istimewa Chef Hanieliza

oleh Chef Hanieliza

Versi Cetak

RM 39.90

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 42.90
Format: Paperback
ISBN-13: 978-967-5564-84-0
Tarikh Terbit: 30 Jul 2010
Jumlah Muka Surat : 396

Versi Ebook

Belum Terbit

Sinopsis

Buku 1 Hari 1 Resipi 365 Resipi Istimewa Chef Hanieliza adalah keluaran khas yang menampilkan 365 resipi hasil kreativiti CHef Hanieliza yang boleh dicuba setiap hari. Antara resipi istimewa yang terkandung di dalam buku ini ialah aneka masakan berasaskan ayam, daging, kambing, kerabu dan salad, makanan barat, makanan laut, mihun dan mi, nasi, sambal dan sos, sayur, tauhu dan telur, puding dan desert, ikan, kuih kukus serta kuih muih minum petang.

Isi Kandungan

Menu di dalam buku ini adalah hasil kombinasi 15 buku Chef Hanieliza yang sudah diterbitkan. Terdapat 20 menu tambahan yang dihasilkan oleh Chaf Hanieliza turut dimuatkan dalam buku ini. 

Juga Oleh Penulis Ini

  • Senangnya memasak… tauhu & telur

  • Senangnya memasak… makanan barat

  • Senangnya memasak… makanan laut

  • Senangnya memasak… kuih-muih minum petang

  • Senangnya memasak… nasi

Komen & Ulasan

Dari Dapur Ibu: Resipi Daun Kari
ditulis oleh Adzkia Amanah Ugi Suharto

Teringat dahulu jika bermain ‘mak-mak’ dengan kawan-kawan perempuan, pasti tidak akan melepaskan peluang memetik daun kari untuk dijadikan bahan masakan. Begitulah bagaimana daun kari begitu dikenali masyarakat kita kerana aroma yang dihasilkan daunnya sangat kuat dan menyelerakan.

Selanjutnya»

Resipi-resipi Enak dan Mudah Disediakan: 500 Kompilasi Resipi Chef Hanieliza
ditulis oleh Muhammad Syarafuddin Sulaiman

Dengan tagline Gerenti Jadi!, buku resipi PTS adalah antara buku paling laris jualannya di pasaran. Menggunakan resipi yang terlebih dahulu diuji di dapur PTS, buku-buku resipi PTS membantu pembaca-pembacanya menghasilkan resipi dengan pantas dan tanpa perlu berfikir panjang.

Selanjutnya»