7 Buku Pemasaran Kandungan untuk Dibaca pada tahun 2018

oleh Syed Balkhi - entrepreneur.com pada 06 Feb 2018

Pemasaran kandungan adalah lebih daripada sekadar menjalankan kempen yang berjaya dan bekerja keras untuk mengekalkan pertumbuhan perniagaan. Ia juga mengenai inovasi dan mencari cara baru untuk mencipta kandungan berharga untuk menarik pelanggan.

Sebagai pemasar kandungan, anda tidak akan dapat membangunkan kempen pemasaran yang berjaya dengan melakukan perkara yang sama yang anda lakukan atau menyalin pesaing anda. Anda hanya boleh berada di atas dengan mempelajari strategi baru dan bereksperimen dengan idea-idea baru.

Tidak ada cara yang lebih baik untuk mencapai matlamat ini daripada dengan mencari nasihat daripada beberapa pemasar dan usahawan terkemuka di dunia. Syukurlah, anda tidak perlu menghabiskan ribuan ringgit pada sesi latihan. Anda boleh menggunakan buku untuk itu.

Berikut adalah beberapa buku pemasaran kandungan yang hebat untuk membantu anda memasarkan strategi pemasaran dan mengembangkan jualan anda.

Pre-Suasion oleh Robert Cialdini

Anda sedar dan jelas dengan kuasa pujukan dalam pemasaran. Pra-Suara oleh Robert Cialdini mesti dibaca untuk mana-mana kempen pemasaran untuk berjaya menarik para pelanggan dan pelanggan untuk mempercayai jenama atau produk.

Dr. Robert Cialdini, salah seorang pakar terkemuka dalam persuasi dan rundingan, menerangkan dalam buku ini cara berkesan memujuk seseorang untuk mengambil tindakan dengan terlebih dahulu mengubah kepercayaan, dan sikap mereka.

Sebelum anda memandu seseorang ke halaman jualan anda, anda perlu memujuk orang itu untuk mempercayai produk anda. Buku ini meneroka konsep dan seterusnya.

Content - The Atomic Particle of Marketing oleh Rebecca Lieb

Kemana pemasaran akan menjadi tanpa kandungan? Ia adalah bahagian paling penting dalam strategi pemasaran. Tetapi, lebih penting lagi untuk mengembangkan jenis kandungan yang berkualiti tinggi untuk mencapai hasil yang berjaya.

Content - The Atomic Particle of Marketing oleh Rebecca Lieb adalah "panduan berasaskan penyelidikan untuk pemasaran kandungan" yang anda boleh gunakan untuk mengetahui kepentingan kandungan dan bagaimana cara membuatnya dengan berkesan.

Di samping itu, anda juga boleh mengesyorkan buku ini kepada sesiapa sahaja yang perlu yakin dengan kuasa pemasaran kandungan.

The Lead Machine oleh Rich Brooks

Dari membuat catatan blog untuk mengembangkan senarai e-mel anda, The Lead Machine oleh Rich Brooks merangkumi semuanya. Menjana petunjuk merupakan bahagian penting dalam mengembangkan perniagaan dan menukarkan pelawat laman web kepada pelanggan.

Dalam buku ini, pakar pemasaran Rich Brooks membawa anda melalui langkah-langkah yang diperlukan untuk membantu anda memulakan pemasaran digital.

Walaupun anda mungkin sudah mengetahui beberapa strategi dalam buku ini, terdapat banyak lagi yang anda boleh belajar dari buku ini yang boleh digunakan untuk kempen pemasaran kandungan anda.

Bookcafe.com.my

Klik di sini

Content That Converts oleh Laura Hanley

Kandungan yang Diubah oleh Laura Hanley adalah buku yang hebat untuk syarikat B2B yang ingin mendapatkan jualan langsung. Ia mengajar anda, langkah demi langkah, bagaimana untuk menulis salinan persuasif yang menukarkan kepada petunjuk.

Anda juga akan mempelajari bagaimana untuk mengedarkan kandungan melalui e-mel dan SEO untuk membantu mengembangkan jangkauan anda.

The Road to Recognition oleh Seth Price dan Barry Feldman

Sekiranya anda menjalankan perniagaan kecil atau blog yang menggunakan penjenamaan peribadi, The Road to Recognition oleh Seth Price dan Barry Feldman adalah buku yang mesti dibaca.

Ia membantu anda memahami cara menggunakan nama anda sebagai jenama untuk mengembangkan berikut dan menjana lebih banyak jualan.

Buku ini dipenuhi dengan nasihat yang berguna dalam bentuk 26 pengajaran yang boleh anda gunakan untuk perniagaan anda sendiri untuk mencipta jenama peribadi yang kuat dan berkesan.

Guest Blogging Goldmine oleh Tom Corson

Blogging tetamu adalah strategi penting dalam pemasaran kandungan yang banyak orang terlepas pandang. Guest Blogging Goldmine oleh Tom Corson menetapkan kepentingan blogging tetamu untuk mendapatkan lebih ramai pembaca blog, dan sebaliknya lebih banyak pelanggan untuk produk anda.

Anda akan mempelajari strategi terbaik untuk mencari peluang blogging tamu dan bagaimana untuk mengukur kejayaan mereka.

Non-Obvious oleh Rohit Bhargava

Edisi terbaru Wall Street Journal bestseller, Non-Obvious, adalah sebuah buku yang memperlihatkan cara-cara untuk mengesan tren pemasaran yang tidak begitu jelas yang dapat menumbuhkan usaha pemasaran anda.

Pakar pemasaran Rohit Bhargava juga menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mengembangkan minda halus untuk mewujudkan strategi pemasaran yang membolehkan perniagaan anda menonjol dari orang ramai.

Ingatlah, untuk menguasai pemasaran anda juga perlu menguasai seni bercerita dan menghubungkan dengan pelanggan melalui kandungan anda. Jadi, jangan baca buku pemasaran sahaja. Baca setiap buku lain yang anda boleh mencari idea baru.

Anda boleh klik di sini untuk mahukan lebih banyak buku-buku mengenai ilmu bisnes dan pengurusan.

Sumber: entrepreneur.com