Katalog

Kerjaya Sebagai Pensyarah

Format: Paperback
ISBN-13: 978-983-3586-83-7
Tarikh Terbit: 1 Apr 2008
Jumlah Muka Surat : 166

Kategori: Bisnes & Pengurusan, Kerjaya, Pendidikan, Kaunseling, Pendidikan Kerjaya

Siri:

Penerbit: PTS Professional Publishing Sdn Bhd

RM 17.50

Harga Sabah/Sarawak: RM 20.50

Beli Online

Isi buku ini mampu merangsang minat dan memupuk daya usaha ke arah merealisasikan impian bagi menjadi seorang pensyarah. Turut mengetengahkan tokoh-tokoh ternama dalam bidang ini selain menerangkan cara-cara menjadi pensyarah.

Sekapur Sirih Sejarah Kerjaya Pensyarah Institusi Pengajian Tinggi Tokoh Pensyarah Terbilang Bidang Tugas Pensyarah Bagaimana hendak Menjadi Pensyarah? Skim Perkhidmatan Pensyarah Bidang Pengajian di IPT Peluang Kerjaya, Pengalaman dan Pandangan Peribadi Rujukan Biodata

Buku ini ditulis khas buat mereka yang bercadang memilih kerjaya pensyarah sebagai kerjaya pilihan. Pensyarah atau pegawai akademik tergolong dalam kelompok cendekiawan, ilmuwan atau intelektual profesional. Mereka ini mampu memberikan sumbangan kepada anak bangsa dan menaburkan khidmat bakti kepada negara. Melalui maklumat yang dikemukakan diharapkan dapat memberikan gambaran dan penjelasan berkenaan kerjaya pensyarah yang sebenarnya dan sekali gus merangsang minat dan memupuk daya usaha ke arah merealisasikan impian anda bagi menjadi seorang pensyarah. Laluannya tidak mudah dan tidak juga sukar, jika usaha yang anda laburkan bagi menggapai cita-cita itu benar-benar realistik dan sistematik. Anda dan semua orang tahu betapa berprestijnya menjadi tenaga akademik di Institusi Pengajian Tinggi (IPT), khasnya di IPTA (Institusi Pengajian Tinggi Awam) yang terkenal dengan identitinya sebagai pusat kecemerlangan ilmu dan dunia cendekiawan. Kerjaya pensyarah adalah kerjaya profesional yang mendapat pengiktirafan tinggi dalam masyarakat kita, memandangkan IPT itu sendiri merupakan tapak bagi melahirkan individu yang mampu menyumbang khidmat bakti kepada agama, bangsa dan negara. Malahan, pensyarah selalunya menjadi benchmark kecemerlangan individu dalam hidup dan kerjaya kerana kedudukannya dalam masyarakat, status kewangannya yang stabil serta pengaruhnya dalam dunia akademik dan penulisan.

Karya Lain Penulis Ini

Buku berkaitan yang anda mungkin berminat