Buku →

Misi 8A

oleh Afiq, Nazry Salam

Versi Cetak

RM 6.90

Sabah/Sarawak: RM 7.90
Format: Paperback
Saiz: -
ISBN-13: 978-967-5564-23-9
Tarikh Terbit: 19 Mar 2010
Jumlah Muka Surat : 112

Versi Ebook

Belum Terbit

Sinopsis

 

Tidak perlu sinopsis, testimoni-testimoni ini sudah cukup menggambarkan kehebatan komik ini.     "Komik ini dapat merangsang otak kanan dan otak kiri secara serentak dan mampu menjadi bahan motivasi yang mapan, unggul dan berimpak." Dato’ Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah, pakar motivasi terkenal.   “Belajar ialah salah satu proses menuju kejayaan, tetapi tidak semua orang seronok melakukannya. Komik ini mampu menjadikan pembacanya berasa seronok belajar dan tidak sabar menggenggam kejayaan.” Fadzli Yusof, Penulis Buku Bestseller ‘55 Petua Orang Berjaya’
“Komik Misi 8A menjadikan cabaran peperiksaan satu kembara adrenalin yang mendewasakan, daripada sekadar kaki komik kepada otak komik gred 8A!” Hasrizal Abdul Jamil, www.saifulislam.com   "Setiap halaman komik ini membuat saya teruja mahu tahu mengapa dan bagaimana menjadi superhero dalam peperiksaan! Komik Misi 8A wajib ada di tangan pelajar yang mahukan semangat dan berubah menjadi seorang yang hebat! Zamri Mohamad, Jurulatih Kanan Akademi Penulis www.zamrimohamad.com   “Inilah komik yang kita cari. Membaca komik ini umpama membaca buku motivasi dalam bentuk komik. Mesti dibaca oleh kaki-kaki komik serta pemuzik-pemuzik yang mahukan kelainan dalam pembacaan." Po-G, Pemuzik Indie Kumpulan Go! Go! Go!   “Komik ini membuktikan bahawa komik mampu menjadi bahan motivasi yang mapan dan unggul sekiranya kena dengan cara dan gaya yang betul.” Wan Zuhairi, Pengasas Komuniti Komik Alwancomics www.alwancomics.com   “Komik motivasi paling efektif dan kreatif!" Hariri Daud, Tokoh Pelajar Universiti Sains Islam Malaysia 2008 www.hariridaud.com   “Kini, komik bukan lagi musuh pendidikan.” Mat Jan, Guru Bahasa Inggeris  

Isi Kandungan

Buku Berkaitan

  • Misi Kira: Pertandingan Matematik

  • Misi 4 Flat

  • Misi Menyelamat Komika

  • Misi Straight A

  • Misi 10A Finale

Komen & Ulasan

Di zaman persekolahan, mendapat keputusan semua A dalam setiap subjek pasti diidamkan oleh semua pelajar.

Andai ada pelajar yang berjaya mendapat keputusan sebegitu, pasti ibu bapa akan berbangga sehingga ada yang sanggup bercerita pada jiran-jiran di mesyuarat tingkap.

Kita sebagai anak, pasti berasa seronok kerana dapat membuat ibu bapa kita bangga. Di universiti, penilaian pelajarnya dinilai dengan menggunakan sistem pointer dan yang paling baik adalah 4 flat.

Dua Pekomik bestseller PTS ini sekali lagi meneruskan misi mereka dalam menghasilkan satu komik yang berilmiah untuk para pembacanya.

Tidak hairanlah naskhah ini menjadi buku paling laris terjual di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur baru-baru ini.

Dalam misi kali ini, pembaca akan didedahkan serba sedikit dengan kehidupan di universiti yang ternyata berlainan suasananya berbandingi zaman persekolahan.

Fizi bercita-cita ingin menjadi seorang angkasawan. Di universitinya, terdapat satu program untuk mencari angkasawan kedua negara.

Namun, syarat utamanya adalah calon mestilah mendapat 4 flat dalam peperiksaan. Disebabkan itu, Fizi berusaha bertungkus lumus untuk mendapatkan pointer tersebut. Namun, pensyarah matematiknya yang misteri membuatkan angan-angannya terasa jauh.

Mat pula adalah pelajar tajaan Malaysia ke universiti luar negara. Di sana, Mat menghadapi pelbagai dugaan sepanjang tempoh pembelajaran kerana rata-rata pelajar di sana adalah anti-muslim.

Malah, pensyarah subjek Kalkulusnya juga begitu di mana tiada walau seorang muslim pun yang berjaya lulus dalam kelasnya.

Adakah Fizi dan Mat berjaya mendapat 4 flat seperti yang mereka idamkan? Adakah Fizi berjaya menjadi seorang angkasawan negara?

Bagi Mat pula, adakah dia berjaya mengharungi gelombang Islamophobia di luar negara dan seterusnya lulus dalam kelas Prof. David? Ingin tahu?

Marilah kita sama-sama dapatkah naskhah komik ini!


 

“Mengapa Tuhan ciptakan petir yang menakutkan?”

“Mengapa Tuhan ciptakan lalat dan lipas yang kotor lagi jijik?”

“Dan mengapa tuhan ciptakan penyakit?”

“Semua itu dicipta bagi memberi manfaat. Selagi kamu mampu bernafas di muka bumi ini hadapilah kesusahan sepertimana kamu hadapi kesenangan.”

Begitulah intipati kandungan buku MISI STRAIGHT A yang diketengahkan oleh penulis untuk tatapan pembacanya bahawa tiada perkara yang mustahil di dunia ini selagi kita cuba berusaha untuk mendapatkannya.

Komik MISI STRAIGHT A adalah antara salah satu hasil karya pekomik bestseller Afiq dan Nazry.

Keluaran barunya kali ini turut menggabungkan MISI 8A, MISI 10A dan MISI 10A plus dalam satu komik.

Komik ini banyak memberi pengajaran yang berguna terutama kepada khalayak sasarnya iaitu golongan kanak-kanak dan remaja untuk mengejar kejayaan serta memajukan diri dalam kehidupan.

Semangat juang serta nilai setia kawan yang tinggi disebalik lawak jenaka mampu menarik minat pembacanya untuk meneruskan pembacaan sehingga ke muka surat terakhir tanpa sedar.

Apa yang lebih menarik, komik ini turut memberi tip-tip rahsia belajar dan ulang kaji penulis yang boleh dijadikan panduan kepada pembaca.

Dapatkan segera komik eksklusif MISI STRAIGHT A untuk merasai sendiri kehebatan hasil penulisan karya duo adik beradik ini.