Buku

Chronicle 301: Salji Pertama

oleh Ana Dania, Anis Adlyana, Ney Joehan, Qayyum Nur

RM 20.00 / RM 23.00Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada

ISBN: 978-967-5783-15-9

Muka Surat: 512

Saiz:

Tarikh Terbit: 24 Jan 2011

Semester baru kembali lagi. Jijah menyambung pelajaran ke Universiti of Manchester yang terletak di Manchester, United Kingdom. Pemergiannya hanya dikhabarkan kepada Nisa kerana hanya Nisa yang lebih tenang antara semua rakan sebilik yang lain. Di sana, Jijah menghadapi masalah bagi menyesuaikan dirinya dengan cuaca di negara empat musim itu serta rakan-rakan yang hanya datang apabila senang sahaja. Jijah juga dicemburui oleh seorang pelajar lain kerana kelebihannya.

Nisa terkejut dengan pemergian Jijah ke Manchester. Dia tidak menyangka semester lepas adalah semester akhir Nisa, Awa dan Iman bersama-sama Jijah. Nisa berkenalan dengan Suhaila yang ditemui di surau. Saban hari mereka semakin rapat. Pelbagai aktiviti yang dilakukan oleh mereka.

Awa kembali semula ke Kolej UNITI dengan perasaan yang sangat teruja. Teruja mahu bertemu dengan Jijah, Iman dan Nisa. Pasti banyak cerita menarik bagi dikongsi bersama. Walau bagaimanapun, perasaan teruja itu bertukar menjadi rasa sedih apabila mendapat tahu Jijah tidak lagi menuntut di Kolej UNITI.

Iman pula menghadapi masalah kewangan. Dia menjadi penghuni hantu, menumpang di rumah sewa seorang kenalannya dan kadang kala terpaksa menumpang di bilik lamanya, Bilik 301. Iman bekerja keras bagi menampung hidupnya di Kolej UNITI kerana tidak mahu menyusahkan ayahnya. Pelbagai kisah menarik semasa Iman bekerja berlaku.

Jijah
Bab 1- Mahu ke Mana?
Bab 2- Mark Anderson ataupun Mark & Spencer?
Bab 3- Salji Pertama
Bab 4- Siapakah Itu?
Bab 5- Selamat Tinggal

Nisa
Bab 1- Kolej ataupun Rumah?
Bab 2- Siapa Suhaila?
Bab 3- Hadiah Hari Lahir
Bab 4- Tunggu Saya Datang
Bab 5-Hadiah Buat Sahabat

Awa
Bab 1- Pulang ke Kampung
Bab 2- Pilihan raya Kampus
Bab 3- Surat Layang!
Bab 4- Awa Menyiasat!
Bab 5- Berita Sedia

Iman
Bab 1- Penghuni Hantu
Bab 2- Penyanyi Jalanan
Bab 3- Bapaku Kahwin Lagi
Bab 4- Musin Suka Duka
Bab 5- Dua Lelaki Terhebat
   

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024