Ensiklopedia Sejarah Muhammad (Set Lengkap 3 Jilid)


Versi Cetak

RM 330

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 333
Format:
Saiz: -

Jumlah Muka Surat: 2872

ISBN-13: 978-967-366-066-7

Tarikh Terbit: 14 Mar 2011

PTS Publishing House


Versi eBook

Seluruh aspek kehidupan Nabi Muhammad, baik dalam ibadat, dahwah, akhlak, muamalat, qiyadah (kepimpinan) mahu pun yang berkaitan dengan pembinaan umat perlu dicontohi, diikuti dan ditaati sebagai bukti iman atas kerasulan beliau. Jadi, bagi memenuhi impian ini, pecinta Muhammad bin Abdullah memerlukan rujukan yang lengkap meliputi kehidupan Nabi Muhammad sehingga susuk tubuh beliau diikuti secara menyeluruh.

Banyak buku sejarah Nabi Muhammad yang beredar di tengah masyarakat yang hanya memuatkan peristiwa-peristiwa yang dianggap penting, tanpa menghuraikan lebih terperinci peristiwa itu sehingga pembaca sukar memahami kaitan antara satu peristiwa dengan peristiwa yang lain. Dalam buku ini, semua perincian dan ketelitian kehidupan Nabi Muhammad termuat sehingga menjadikan kehadirannya cukup memberikan kesan di hati pembaca. 

Penulis buku ini, Moenawar Chalil menghasilkan karya bermutu dan menjadi rujukan penting untuk mereka yang ingin mengenali lebih lanjut tentang Nabi Muhammad. 

Jilid 1

Jilid 2

Jilid 3

Buku Berkaitan

Berita

Tawaran Istimewa sehingga 40%: Ensiklopedia Sejarah Muhammad

Sejarah telah membuktikan bahawa perjuangan Rasulullah semasa awal permulaan Islam mendapat tentangan yang cukup hebat... Selanjutnya»


Errata