Kisah Si Puteri: Kami Puteri Hebat!
oleh Natasha Effyzal, Aizam Aiman, Iman Qaisara, Haryani Kamilan, Adha Ameera


Versi Cetak

RM 25

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 28
Format:
Saiz:

Jumlah Muka Surat: 160

ISBN-13: 978-967-401-004-1

Tarikh Terbit: 29 Jun 2011

PTS Publishing House


Versi eBook

Ikuti kisah lima puteri mengharungi saat-saat sukar dalam hidup mereka.

Puteri Arabella kecewa kerana tidak mendapat keputusan cemerlang seperti yang diharapkan dalam peperiksaan. Dia kecewa kerana sebagai puteri raja dia merasakan tidak sepatutnya perkara itu berlaku. Mampukah Puteri Arabella bangkit dan cemerlang dalam pelajaran?

Puteri Dian Adelia semakin gembira bertemankan Izyan, rakan baiknya. Namun, tiba-tiba Izyan berubah. Dia dengan sengaja tidak menjawab walau satu pun soalan kuiz matematik. Mengapa Izyan bertindak begitu? Dapatkah Puteri Dian Adelia membantu rakannya itu?

Orang lain pasti gembira apabila dilantik menjadi pengerusi kelab sukan dan rekreasi sekolah. Namun tidak Puteri Farisya. Dia bimbang tidak dapat memikul tanggungjawab itu. Apatah lagi dia perlu mengendalikan pelajar-pelajar senior sebagai ahli kelab. Adakah Puteri Farisya terus mengelak ataupun memberanikan diri menggalas tugas itu?

Puteri Qiara kehilangan nenda tercinta yang kembali ke pangkuan Ilahi. Masih berdukacita dengan kehilangan itu, Dolly, monyet kesayangannya pula tiba-tiba jatuh sakit. Mampukah Puteri Qaira memujuk hati supaya reda dan tabah menghadapi dugaan Tuhan yang datang bertimpa-timpa?

Puteri Humaira tinggal berdua dengan Mak Cik Zainab kerana bondanya perlu berada di Istana Ahmar bagi menyelesaikan urusan negara. Mak Cik Zainab pula jatuh sakit. Buat pertama kalinya Puteri Humaira akan ke dapur, memasak bubur untuk Mak Cik Zainab. Mampukah Puteri Humaira menunjukkan kehebatan sebagai tukang masak?

Puteri Arabella
(Oleh: Natasha Effyzal)

Puteri Dian Adelia
(Oleh: Aizam Aiman)

Puteri Farisya
(Oleh: Iman Qaisara)

Puteri Qaira
(Oleh: Haryani Kamilan)

Puteri Humaira
(Oleh: Adha Ameera)

Buku Berkaitan

Berita

Nazry Salam dan Adha Ameera Temui Peminat di MPH Mid Valley

Temui penulis komik Misi 8A & Misi 10A, Tuan Nazry Salam dan penulis buku puteri... Selanjutnya»

Mari Kita Berkenalan Dengan Puteri-Puteri PTS

Seronoknya cuti! memperkenalkan lima puteri iaitu Puteri Arabella, Puteri Dian Adelia, Puteri Farisya, Puteri Qaira... Selanjutnya»


Errata