Kisah Si Puteri : Apron Merah Jambu
oleh Natasha Effyzal, Aizam Aiman, Iman Qaisara, Haryani Kamilan, Adha Ameera


Versi Cetak

RM 18

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 20
Format:
Saiz:

Jumlah Muka Surat: 96

ISBN-13: 978-967-401-147-5

Tarikh Terbit: 15 Aug 2012

PTS Publishing House


Versi eBook

Ini kisah lima puteri dengan hobi masing-masing. Ada yang memang sudah ada hobi. Ada yang masih mencari-cari apa itu hobi.

Puteri Arabella baru ditanya oleh bondanya berkenaan hobi. Pening juga kepalanya mahu mencari apa yang disukainya. Rupa-rupanya Puteri Arabella tidak ada hobi.

Tidak mahu terus dikatakan pelik, Puteri Dian Adelia berusaha mencari hobi. Puteri D yang gemar tidur sejak akhir-akhir ini merasakan itu bukanlah sesuatu yang sesuai dipanggil hobi.

Tanpa mengira keadaan kesihatan yang kurang memuaskan, Puteri Farisya tetap mahu turun berlatih badminton. Dia tidak mahu tertinggal latihan walaupun sehari.

Tertarik melihat Tiara membantu ibunya membuat mufin, Puteri Qaira mula belajar membuat mufin. Semenjak itu, Puteri Qaira tahu, apa yang patut dilakukan pada masa lapang.

Hobi baru Puteri Humaira, bukan sahaja memberi kebaikan kepadanya. Malahan rakyat jelata juga menerima tempias daripada hobinya itu.

 1. Puteri Arabella
  Natasha Effyzal
 2. Puteri Dian Adelia
  Aizam Aiman
 3. Puteri Farisya
  Iman Qaisara
 4. Puteri Qaira
  Haryani Kamilan
 5. Puteri Humaira
  Adha Ameera

Buku Berkaitan

Berita

Mari Kita Berkenalan Dengan Puteri-Puteri PTS

Seronoknya cuti! memperkenalkan lima puteri iaitu Puteri Arabella, Puteri Dian Adelia, Puteri Farisya, Puteri Qaira... Selanjutnya»


Errata