Buku

Konspirasi Dajal

oleh Miftahul Asror Malik

RM 20.00 / RM 22.00Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada
Beli Versi Ebook
 

ISBN: 978-967-366-211-1

Muka Surat: 216

Saiz: 6x9

Tarikh Terbit: 11 Oct 2013

Kemunculan Dajal pada akhir zaman sudah termaktub dalam Al-Quran dan hadith. Misi utamanya adalah mahu menyesatkan umat Muhammad s.a.w. dan membawa kita semua ke dalam lembah kehinaan. Rasulullah s.a.w. dengan keras memberi peringatan kepada kita bahawa Dajal pasti datang dan kita perlu bersedia dengan iman dan hati yang jitu.

 

Anas bin Malik menyatakan, Rasulullah s.a.w. berkata, “Allah tidak mengutus seorang nabi kecuali para nabi sudah mengingatkan umatnya berkenaan orang yang buta sebelah lagi pendusta. Ingatlah, sesungguhnya Dajal itu buta sebelah dan sesungguhnya Tuhan kamu tidak buta sebelah.” (Hadith direkodkan oleh Al-Bukhari dan Muslim)

 

Dengan membawa agenda licik dan halus, umat manusia kadangkala tidak sedar bahawa Dajal sedang menipu kita pada akhir zaman. Dikaitkan dengan agenda Yahudi dan kafir penentang Islam, tidak hairan mengapa golongan itu sering melakukan kekejaman dan siri penipuan terhadap umat Islam. Apakah Dajal itu sudah wujud dalam kalangan mereka pada hari ini? Siapakah makhluk yang disebut Tuhan sebagai Pembawa Bencana Pada Akhir Zaman?   

Kandungan

Pendahuluan

Bab 1: Dajal: Antara Mitos dan Kenyataan

Bab 2: Kembalinya Dajal dan Beberapa Kisah

Bab 3: Dajal Sudah Datang dan Menguasai Kita

Bab 4: Fitnah Dajal

Bab 5: Keluarnya Imam Mahdi

Bab 6: Turunnya Isa Bin Maryam

Bab 7: Selepas Isa Bin Maryam Wafat

Bibliografi

Biodata Penulis

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024