Buku

Novel Misi 8A (Edisi PTS EDAR)

oleh Nazry Salam

RM 8.90 / RM 0.00Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada

ISBN: 978-967-0898-68-1

Muka Surat: 208

Saiz: 4.5x7.25

Tarikh Terbit: 3 May 2016

Kategori: Kanak-Kanak

Siri: Misi

Imprint: PTS Edar

Barang-barang kesayangan Aizad dirampas ibunya. Bagi mendapatkan semula, Aizad perlu cemerlang dalam peperiksaan. Sejak itu, Aizad memaksa diri untuk belajar, tetapi keputusannya bertambah teruk.  Tanpa disangka-sangka, takdir menemukan Aizad dengan Zahid, iaitu pelajar terbaik di sekolahnya. Selepas Aizad puas memujuk, akhirnya Zahid bersetuju mengajar Aizad. Sejak itu, Zahid banyak mendedahkan kepada Aizad, rahsia-rahsia menjadi pelajar cemerlang.  

Hari demi hari, persahabatan Aizad dan Zahid kian utuh. Personaliti dan latar belakang mereka yang berbeza 180 darjah mencetuskan pelbagai kejadian lucu yang tidak disangka-sangka. Bayangkan apabila pelajar bermasalah yang gemar bertarung, bertemu dengan pelajar terbaik yang rajin dan pendiam. Kecoh jadinya!  

Sedikit demi sedikit, persahabatan Aizad dan Zahid membuahkan hasil. Keputusan peperiksaan Aizad mula meningkat. Akhirnya, mereka memutuskan bagi mendapatkan keputusan 8A dalam peperiksan. Namun, ia tidak semudah yang disangka. Pelbagai cabaran dan dugaan terpaksa dihadapi oleh mereka berdua dalam mengejar misi 8A!

-

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024