Buku

Puaka Dobi Layan Diri

oleh Siti Solehah, Mus Nasmian, Khairul Ahmad

RM 10.00 / RM 12.00Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak

Tiada lagi ulang cetak

Beli Versi Ebook
 

ISBN: 978-967-369-418-1

Muka Surat: 120

Saiz: 4.5x7.25

Tarikh Terbit: 10 Jun 2019

Imprint: Penerbit-X

“Tolong sama saya….,” rayu ah soh lagi dengan suara sayu menyeramkan. Keseluruhan tubuhnya hampir lolos keluar dari mesin basuh. Setiap kali ah soh bergerak, setiap kali itulah Manaf terdengar bunyi tulang-tulang patah. Mengilukan.

“Pergi sana, ah soh! Jangan kacau saya! Kenapa ah soh keluar mesin basuh macam Sadako keluar TV? Plagiat ni, plagiat!” Manaf yang panik menjerit-jerit.

“Kasi tolong sama saya….” Ah soh mendepangkan tangan, meminta Manaf menyambut tangannya. Dia menyeringai lagi. Makin banyak darah pekat keluar dari celahan gigi dan menakungi mulutnya.

Manaf mengesot menjauhkan diri dan menggeleng-geleng cemas.

“Tolong sama saya!” Tidak semena-mena ah soh memekik kuat dan wajahnya bertukar menjadi garang. Manaf tersentak seperti direnjat arus elektrik. Dengan sisa tenaga dan kekuatan yang ada, Manaf melompat dan terus berlari keluar kedai tanpa menoleh lagi. Jeritannya nyaring membelah malam. “Hantuuu!” Terus dia masuk ke dalam kereta dan menghidupkan enjin.

Tiga kisah yang berlaku dalam buku ini mungkin pernah benar-benar berlaku kepada kawan kepada kawan kita, atau sepupu kepada kawan kepada kawan kita. Yakinlah, alam ghaib itu wujud. Ia sentiasa menjadi misteri kepada kita, dan rahsia kepada orang-orang yang dianugerahkan Tuhan untuk melihatnya.

1) Penunggu Baju

2) Dobi Dosa

3) Ah Soh

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024