Buku

Resipi Ayam Istimewa - Resipi Kontemporari

oleh Chef Fazalina

RM 5.50 / RM 6.50Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak

Tiada lagi ulang cetak

Beli Versi Ebook

ISBN: 978-967-411-081-9

Kod Bar: 9789674110819

Muka Surat: 48

Saiz (inci):

Saiz (cm):

Tarikh Terbit: 14 Nov 2012

BISAC:

Chef Fazalina Ismail muncul juara dalam Pertandingan Akhir Chef Selebriti Berita Harian 2011 dengan menampilkan sajian asli ala kontemporari. Penulis jemputan ruangan masakan di Majalah RATU dan Berita Harian ini aktif menyertai pertandingan memasak anjuran Nestle, Maggi, Rempah Mak Dara, Adabi, dan banyak lagi. Sebelum ini, beliau pernah berkhidmat sebagai chef di beberapa buah hotel di Malaysia. Bakat dalam bidang masakan diwarisi daripada keluarga sebelah ibu beliau. Bakat sejak kecil ini akhirnya menarik minat beliau bagi berkongsi resipi melalui Siri Resipi Kontemporari.

  1. Ayam Kukus Kasih Ibu
  2. Kepak Ayam BBQ
  3. Ayam Masak Halia Sri Puteri
  4. Ayam Masak Szechuan
  5. Ayam Masak ala India
  6. Ayam Panggang Sos Tiram
  7. Ayam Kari Hijau Thai
  8. Ayam Masak Tomato Bonda
  9. Ayam Goreng Berempah
  10. Ayam Asam Pedas Johor
  11. Pattie Ayam dengan Fritter Bebawang Bersama Sos Tatar Pedas
  12. Pai Ayam Berempah
  13. Pai Ayam dengan Cendawan
  14. Piza Ayam Chef Lina
  15. Ayam Sosej dengan Sos Lada Hitam
  16. Ayam Pengikat Kasih dengan Sos Cendawan Berkrim
  17. Ayam Sos Asam Jawa dengan Salsa Mangga
  18. Chef Salad Sri Pelangi
  19. Salad Ayam Sri Pengantin
  20. Sup Ayam dengan Makaroni
  21. Stew Ayam Keluarga
  22. Ayam Ala Terayaki
  23. Bubur Ayam Si Manjaku

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024