40 Resipi Kek Lapis Sarawak
oleh Noy Yullan


Versi Cetak

RM 15

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 17
Format:
Saiz: 7.5" x 10"

Jumlah Muka Surat: 96

ISBN-13: 978-967-411-905-8

Tarikh Terbit: 15 May 2017

PTS Publishing House


Versi eBook

RM 10.00


Buku ini adalah himpunan 40 resipi kek lapis Sarawak moden dan tradisional yang dimasak menggunakan kaedah bakar dan kukus. Resipi-resipi ini dihasilkan oleh Noy Yullan yang berasal daripada Sarawak. Beliau begitu teliti dalam menghasilkan setiap resipi kek lapis Sarawak. Resipi-resipi yang beliau hasilkan boleh dilihat di FB dan Ig Noy Yullan.

Kek Bakar

  1. Diva

  2. Idola 

  3. Coklat Cheese 

  4. Masam Manis 

  5. Harimau Malaya (Chese, Oren, Coklat) 

  6. Tembikai Cheese 

  7. Siakap Keli (Lemon, Oreo, Coklat)

  8. Cadbury

  9. Mint, Coklat, dan Cheese. 

  10. Mutiara Kasih

  11. Oreo Cheese 

  12. Tropika

  13. Tuan Anas Mikael

  14. Rainbow Cheese

  15. Ppali-Ppali

  16. Coco Pie

  17. Strawberi Bintik

  18. Songket Sarawak

  19. Horlick Cheese 

  20. Abang Jebat

  21. Evergreen Papermint

  22. Keladi Cheese

  23. Cheese Bintik

  24. Nana Tanjung (Bercorak)

 

Kek Kukus

  1. Lapis Pandan Papermint

  2. Belacan

  3. Holiday Inn 90-An 

  4. Kelasi 

  5. Internet 

  6. Lumut Almond

  7. Siti Aishah

  8. Esoklah Diet

  9. Dangdut Star

  10. Coklat Cheese Kukus Mudah

  11. Lumut Cheese Sakura

  12. Koko Horlicks 

  13. Pilih Kasih

  14. Ombre

  15. Finding Dory

  16. Semanis Honey

 

 



Buku Berkaitan

Berita

Buat Sendiri Kek Lapis Sarawak - Ikuti Langkah-Langkah Mudah Ini Untuk Kek Yang Pasti Menjadi

Sebut sahaja kek lapis, pasti ramai yang terbayang kek lapis Sarawak yang sering menjadi igauan. Bagi... Selanjutnya»

Chef Hanieliza tampil dengan Kitab Resipi 1001 Hidangan Istimewa

Sebelum ini, Chef Hanieliza yang terkenal dengan buku 1 Hari 1 Resipi, kini beliau muncul... Selanjutnya»

300 Resipi Dalam Satu Buku Untuk Menggambarkan Dunia Islam Yang Luas

Anissa Helou 66, penulis dan chef yang menggelilingi dunia dan merasa makanan yang di masak... Selanjutnya»


Errata