Buku
Resipi Kontemporari Hidangan 15 Minit
ISBN: 978-967-411-290-5
Muka Surat: 48
Saiz (inci):
Tarikh Terbit: 5 Sep 2014
Kategori: Hidangan Kontemporari, Resipi
Imprint: PTS Publishing House
ISBN: 978-967-411-290-5
Muka Surat: 48
Saiz (inci):
Tarikh Terbit: 5 Sep 2014
Kategori: Hidangan Kontemporari, Resipi
Imprint: PTS Publishing House
Chef Fazalina Ismail muncul juara dalam Pertandingan Akhir Chef Selebriti Berita Harian 2011 dengan menampilkan sajian asli ala kontemporari. Penulis jemputan ruangan masakan di Majalah RATU dan Berita Harian ini aktif menyertai pertandingan memasak anjuran Nestle, Maggi, Rempah Mak Dara, Adabi, dan banyak lagi. Sebelum ini, beliau pernah berkhidmat sebagai chef di beberapa buah hotel di Malaysia. Bakat dalam bidang masakan diwarisi daripada keluarga sebelah ibu beliau. Bakat sejak kecil ini akhirnya menarik minat beliau bagi berkongsi resipi melalui Siri Resipi Kontemporari.
1. French Toast
2. Telur Hancur dengan Bayam dan Sosej
3. Mi Goreng Mudah
4. Pankek Strawberi
5. Nasi Goreng Lada Hitam
6. Ayam Sos Tiram
7. Kepak Ayam
8. Cap Cai Harmoni
9. Kerang Goreng Sambal Tomyam
10. Daging Masak Lada Hitam
11. Sambal Tumis Udang
12. Ikan Tenggiri Masak Taucu
13. Ketam Masak Cili
14. Sup Bebola Ikan
15. Udang Kari Hijau
16. Karamel Pisang dengan Aiskrim
17. Bubur Jagung Delima
18. Jeli Koktel Pancawarna
19. Pasta Udang
20. Ayam Monterey
21. Parfait Betik dengan Jem Blueberi
22. Roti Sandwic dengan Sos Blueberi
23. Trifle Mudah