Buku
Resipi Kontemporari Hidangan Sayur
ISBN: 978-967-411-261-5
Kod Bar: 9789674112615
Muka Surat: 48
Saiz (inci):
Saiz (cm):
Tarikh Terbit: 9 Jun 2014
Kategori: Hidangan Kontemporari, Resipi
BISAC:
Imprint: PTS Publishing House
ISBN: 978-967-411-261-5
Kod Bar: 9789674112615
Muka Surat: 48
Saiz (inci):
Saiz (cm):
Tarikh Terbit: 9 Jun 2014
Kategori: Hidangan Kontemporari, Resipi
BISAC:
Imprint: PTS Publishing House
Chef Fazalina Ismail muncul juara dalam Pertandingan Akhir Chef Selebriti Berita Harian 2011 dengan menampilkan sajian asli ala kontemporari. Penulis jemputan ruangan masakan di Majalah RATU dan Berita Harian ini aktif menyertai pertandingan memasak anjuran Nestle, Maggi, Rempah Mak Dara, Adabi, dan banyak lagi. Sebelum ini, beliau pernah berkhidmat sebagai chef di beberapa buah hotel di Malaysia. Bakat dalam bidang masakan diwarisi daripada keluarga sebelah ibu beliau. Bakat sejak kecil ini akhirnya menarik minat beliau bagi berkongsi resipi melalui Siri Resipi Kontemporari.
Mekar Rangup dan Sos Mayones Pedas
Tempura Sayur dan Sos Aiskrim
Mieng Kham Thai
Popia Pop Ringkas
Sup Brokoli
Dadar Sayur dan Sos Kacang
Karipap Sayur
Jejemput Sayur Sri Pelangi
Talam Berlauk Cendawan
Tauhu Tepung Kubis
Sayur Campur Aneka
Brokoli Kukus Mudah
Pajeri Nanas
Siakap Masak Ala Thai
Tauge Kasar Goreng Udang
Dalca Bonda
Pak Choy Tauhu Jepun Sos Tiram
Labu Masak Lemak Bayam
Acar Timun
Nasi Ulam
Nasi Goreng Pekan Nanas
Sup Sayur Campur
Lasagna Kentang