Saya Sayang Allah: Kisah-Kisah Terpilih Daripada Al-Quran
oleh PTS One Sdn. Bhd


Versi Cetak

RM 18

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM
Format:
Saiz: 17.5x25cm

Jumlah Muka Surat: 168

ISBN-13: 978-967-401-355-4

Tarikh Terbit: 14 Aug 2014

PTS Publishing House


Versi eBook

RM 11.92

RM 15.90


 

Nabi Adam a.s. adalah manusia pertama yang dicipta oleh Allah s.w.t. daripada tanah. Semua malaikat dan iblis diperintahkan Allah untuk sujud kepadanya.

Iblis yang dijadikan daripada api dan merasakan dirinya lebih mulia, tidak berpuas hati dan enggan menurut perintah Allah s.w.t. Maka, iblis dibuang dari syurga. Disebabkan itu, iblis berjanji bahawa dia dan kaumnya akan menyesatkan manusia hingga ke hari kiamat. 

Kisah-Kisah Terbaik daripada Al-Quran menghimpunkan pelbagai kisah teladan, perjuangan, dan kehidupan tentang junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w., 25 Rasul Allah s.w.t., serta para sahabat.
Buku ini padat dengan gambar ilustrasi yang menarik dan berwarna-warni untuk tatapan kawan-kawan. Cerita yang terkandung dalam buku ini sebenarnya adalah pembelajaran asas dalam sejarah Islam. Segalanya menyeronokkan dan santai buat pembacaan kawan-kawan. 

-

Buku Berkaitan

Berita

Teladan & Iktibar : Kisah-Kisah Terbaik daripada Al-Quran

Umat Islam diharuskan untuk mengetahui dan mempelajari kisah-kisah terbaik daripada Al-Quran terutamanya bagi golongan muda.... Selanjutnya»

Dunia Gadis Berhijab : Miss Shawlista

Miss Shawlista mengisahkan gadis bernama Syaf yang tidak bertudung tetapi berminat dengan fesyen hijab. Syaf... Selanjutnya»


Errata