Buku

Syahadah Gadis Ateis

oleh Imran Haaz

RM 16.00 / RM 18.00Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada

ISBN: 978-967-5137-64-8

Muka Surat: 386

Saiz:

Tarikh Terbit: 17 Feb 2010

 


#cpsitename {
font-family: arial, helvetica, sans-serif;
font-weight: bold;
font-size: 15px;
color: #dadada;
border-right: 1px solid #313E45;
padding:4px 10px 4px 0px;
margin: 0 10px 0 0;
display: inline;
float: left;}
div.helpLinksLeft a {
padding-top: 7px;
display: block;
float: left;}
#cpsitename a.cpname {
padding-top:0;
}

"Semua orang bercakap mengenai Tuhan. Tuhan itulah, Tuhan inilah. Semua orang mahu saya menyembah Tuhan. Tetapi, saya tidak akan menyembah Tuhan yang saya tidak kenal dan nampak. Buktikan Tuhan itu ada!"

"Padat tetapi menarik. Emosi tetapi berintikan dalil. Inilah novel wacana Islami yang jarang-jarang sekali kita temui dalam dunia persuratan tanah air."

-Zaid Akhtar, Novelis Salju Sakinah-


“Membaca kisah Syahadah Gadis Aties membuatkan anda tidak berhenti berfikir. Perbincangan yang berlaku antara Rini dan Nizam membawa pembaca ke dalam pengembaraan minda yang mempesonakan. Rini, seorang gadis yang tersesat jalan dan terpenjara dalam tembok persoalan. Nizam, pemuda yang membawa jawapan dan bukti-bukti kewujudan Tuhan. Beberapa perkara yang tidak pernah saya fikirkan dicetus dan diberikan jawapan dengan analogi yang mudah dan berkesan. Ia benar-benar dramatik.”

- A.Ubaidillah Alias, Novelis Warkah Cinta Berbau Syurga-

 

“Bukan novel biasa, bukan buku soal jawab agama tipikal. Syahadah Gadis Aties adalah manual bahasa mudah seorang Muslim yang diekstrak dari manual agung, al-Quran. Buku pemantapan akidah yang dipermudahkan cara penyampaian ini adalah bacaan wajib bagi setiap Muslim tanpa mengira umur, kedudukan, pangkat dan tingkatan ilmu.”

-Nur Zarawati binti Mohd Zain, Pengarah Urusan Zaratech Enterprise-

 

“Gaya penulisan yang santai dan diterapkan penuh dengan ilmu ketuhanan dan maklumat sains. Sesuai untuk golongan remaja dan peringkat pertengahan. Saya teruja apabila membaca salah satu bab dalam novel ini, kita sebenarnya sedang bergerak selaju 30 km sesaat walaupun pada ketika itu kita sedang duduk sambil membaca novel. Buku ini sesuai dijadikan bahan untuk menangkis perang saraf ke atas akidah umat Islam masa kini.”

-Hardy Nobat Jafar@Abu Bakar, Pentadbir IT & pengendali blog www.hardyw3b.wordpress.com

 

“Nah! Sudah tiba sebuah naskhah yang pasti mengkhayalkan akal dalam sedar dan emosi iman dalam pembangunan sebuah jiwa! Naskhah ini cantik kerana setiap analogi mudah itu pasti bertemankan dalil-dalil dan nas-nas yang mengajak kita berfikir dan menjadikan kita berilmu. Ia tidak seperti kebanyakan novel-novel khayal biasa yang dilambakkan di pasaran, ia adalah naskhah ilmu dari rahmat Allah.”

-Ira Irwarddy bin Ismail, Marine Operation Drafter Syarikat Multinasional

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024