Ebook
77 Resipi Istimewa Pressure Cooker
E-ISBN: 978-967-481-565-3
Tarikh Terbit: 13 Jul 2021
BISAC:
COOKING /
Methods /
Pressure Cooking (CKB129000)
Imprint: PTS Publishing House
Buku ini menghimpunkan 77 resipi istimewa pelbagai kategori yang dihasilkan 100% daripada periuk tekanan pelbagai guna. Resipi-resipi ini dihasilkan oleh Chef Hanieliza yang terkenal dengan buku I Hari 1 Resipi.
Buku ini menghimpunkan 77 resipi istimewa pelbagai kategori yang dihasilkan 100% daripada periuk tekanan pelbagai guna. Resipi-resipi ini dihasilkan oleh Chef Hanieliza yang terkenal dengan buku I Hari 1 Resipi.
1) AYAM
1.
Ayam Bakar Lada Hitam
2.
Ayam Bakar Tomyam
3.
Ayam Masak Lemak Berempah
4.
Ayam Goreng Berempah
5.
Ayam Kari Kapitan
6.
Ayam Kam Heong
7.
Ayam Sambal Bali
8.
Masak Lemak Cili Api Ayam dan Rebung
9.
Rendang Ayam
10. Sambal Ayam
Bersantan
11. Masak Lemak Cili
Api Ayam dan Kentang
12. Stew Ayam
2) BUBUR
1.
Bubur Caca Warna Warni
2.
Bubur Kacang Hijau
3.
Bubur Kacang Merah
4.
Bubur Nasi Ayam
5.
Bubur Pulut Hitam
6.
Kolak Ubi @ Pengat Ubi
3) DAGING
1.
Daging Goreng Brokoli
2.
Daging Turkish
3.
Gulai Tulang Kambing
4.
Daging Tetel dan Nangka Masak Padang
5.
Sup Tulang Merah
6.
Kerisek Daging
7.
Kerutup Daging Terengganu
8.
Kerabu Perut
4) IKAN/ MAKANAN LAUT
1.
Asam Pedas Berempah
2.
Gulai Berempah Ikan dan Kacang Panjang
3.
Kari Kepala Ikan
4.
Kari Ketam Dengan Nanas (Tumis Darat)
5.
Kerutub Ikan
6.
Sambal Udang Thai
7.
Ikan Kukus Asam Boi
8.
Ikan Bakar Berempah
5) MAKANAN BARAT
1.
Spiral Goreng Pedas
2.
Bebola Carbonara
3.
Spageti Aglio Olio
4.
Sup Makaroni
6) NASI/ PULUT
1.
Nasi Beriani Tulang
2.
Nasi Dagang
3.
Pulut Ikan Pekasam
4.
Pulut Kuning
5.
Nasi Lemak
6.
Nasi Goreng Ikan Masin
7.
Nasi Kacang Dal
8.
Nasi Goreng Kubis Bunga
9.
Nasi Goreng Bunga Kantan
10. Nasi Arab
Maghlubah
11. Nasi Goreng Cina
12. Nasi Tomato Ayam
13. Nasi Minyak
Pelangi
7)KUETIAU/ LAKSA/ MI/ MIHUN
1.
Kuetiau Goreng
2.
Kuetiau Daging
3.
Laksa Penang
4.
Bihun Hailam
5.
Mi Goreng Instant
6.
Mi Rebus Tulang
7.
Mihun Singapore
8) SAYUR
1.
Rendang Jering Tua
2.
Sayur Lemak Kacang Panjang
3.
Masak Lemak Labu Air
4.
Masak Lemak Pucuk Ubi/Petai
5.
Gulai Pisang
9) KEK
1.
Chocolate Moist Cake
2.
Kek Buah Kukus
3.
Kek Pelangi
4.
Kek Oren Kukus
5.
Kek Marble
6.
Kek Pisang
10) KUIH-MUIH
1.
Wajik
2.
Dodol
3.
Bingka Ubi
4.
Onde-onde Labu
5.
Kuih Lopes
6.
Serimuka Labu
7.
Pulut Serunding
8.
Apam Jagung