Ebook

Amazing Rasulullah - Sejak Hijrah ke Madinah hingga Pulang ke Hadrat Allah

oleh Sayf Muhammad Isa

RM 29.70
Versi eBook

Juga boleh didapati dalam versi cetak

E-ISBN: 978-967-481-594-3

Tarikh Terbit: 30 Oct 2020

“Manusia mulia itu sudah wafat. Kita akan berasa sedih apabila membaca kisah Baginda di dalam buku ini. Kerana sehingga pada saat-saat akhir sebelum wafat, apa yang difikirkan adalah mengenai kita, umatnya.” (Dicky Kenstela, Pemilik Ghazi Publishing)

Bagaimana karakter Muslim sejati? Jawapannya adalah satu, seperti karakter Baginda Rasulullah s.a.w Hadirnya seseorang yang menjadi contoh tauladan amatlah penting. Kerana ada banyak ideologi di luar sana, yang tidak memiliki contoh untuk diikuti, kemudian menjadikan para pengikut ideologi itu berpecah belah dan akhirnya sesat.

Karakter baginda amatlah penting, kerana di saat kita hendak mengetahui yang mana ajaran Islam yang benar, kita hanya perlu merujuk kepada penjelasan para ulama yang bersumber dari amal perubatan yang pernah Baginda lakukan.

Disinilah kepentingan generasi Islam menyelami kembali perjalanan hidup dan perjuangan dakwah Rasulullah s.a.w., lebih-lebih lagi ada banyak kisah hidup Baginda yang menakjubkan yang akan menjadi lautan hikmah yang tiada batasnya bagi kita. Buku ini akan mengungkap sedikit sahaja dari kisah-kisah yang menakjubkan tadi.

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2021