Ebook

K-Pop Girl: Once Yang Terbaik

oleh Rashiela Nurain

RM 12.00
Versi eBook

Juga boleh didapati dalam versi cetak

E-ISBN: 9789673697380

Tarikh Terbit: 13 Apr 2023

Imprint: Bookiut

Ali pasukan sorak The Shakers terdiri daripada gadis ceria, comel dan langsing bagaikan ahli kumpulan Twice. Apatah lagi mereka memang Once yang setia. Berduyun-duyunlah pelajar yang mahu mendekati dan beramah mesra.

Tambahan pula adanya Teesha, sang kapten, gadis kacukan Korea yang berprofil tinggi. Beruntunglah si kawan rapat iaitu Wendy, Irine dan Chan Juan.…. hingga timbul bongkak dalam diri. Amboi, kononnya merekalah yang
paling sempurna serba-serbi!


Berbeza sekali dengan Emi, remaja berbadan besar tetapi lemah motivasi. Walhal mereka punya minat yang sama iaitu suka menari. Lagu-lagu kumpulan Twice sentiasa jadi pilihan hati. Namun apakan daya… mereka bagaikan anak gahara dan rakyat jelata. Umpama pasir dan intan permata. Ibarat Nayeon dan pemandu Grabcar. Jauh beza… mustahil ada peluang bertegur-sapa!


Semasa menyertai lawatan sekolah ke Pula Pinang, Teesha dan Emi terlibat dalam kemalangan. Mereka koma buat beberapa lama. Rupa-rupanya di situlah segalanya berubah. Apabila Teesha tersedar, jasadnya bertukar. Si kapten The Shakers terperangkap dalam badan si pelajar gempal? Tidak!

Malangnya Emi yang berada dalam badan Teesha mash tidak sedarkan diri. Sejak itu, Teesha cuba menjalani kehidupan perit dalam badan XL. Dapatkah Teesha diterima menyertai The Shakers semula? Paling utama… adakah harapan kembali kepada tubuh asal? Ketahui kisahnya dalam Once yang Terbaik.

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024