Penulis

60

Aziel Azhar

Dilahirkan di Klang dan kini menetap di Kajang, Selangor. Beliau mendapat pendidikan di Sekolah Methodist (p) Klang dan Sekolah Menengah Teknik Tengku Ampuan Afzan sebelum melanjutkan pengajiannya ke peringkat Diploma dan Sarjana Muda Perancangan Bandar dan Wilayah di Universiti Teknologi Malaysia.

Minatnya dalam fotografi mula berkembang ketika di universiti, namun kerana kos pemprosesan yang tinggi membuatkan minat itu terbantut seketika sebelum kembali berkembang dengan kewujudan teknologi DSLR.

Beliau menubuhkan Cherita Pictures bersama rakan kongsinya Syed Fadhil sejak awal tahun 2007 dan mula menjadi jurugambar sepenuh masa sejak penghujung tahun yang sama. Kini, beliau masih lagi menguruskan studio Cherita Pictures dan menjadi jurugambar senior yang terlibat dalam kerja-kerja fotografi yang tidak hanya terhad untuk perkahwinan, malah juga untuk keperluan korporat dan komersial.

Kunjungi laman web Cherita Pictures di www.cheritapictures.com ataupun laman Facebooknya di www.facebook.com/cheritapictures

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024