Penulis

jerry-d-gray_1

Jerry D. Gray

Jerry D. Gray lahir pada 24 September 1960 di Wiesbaden, Jerman. Ketika berusia 3 tahun, keluarganya berhijrah ke Amerika Syarikat. Jerry D. Gray adalah bekas anggota Tentera Udara Amerika Syarikat (USAF), kini sudah memeluk Islam dan aktif menjalankan aktiviti dakwah. Beliau pernah berkhidmat sebagai wartawan di sebuah stesyen TV Indonesia selama dua tahun.

Penulis sudah menulis beberapa buku yang membongkarkan kejahatan Amerika seperti Dosa-dosa Media Amerika, Bayang Gurita: Mengungkap Pergerakan Freemason dan Organisasi Anti Islam Dunia, Deadly Mist: Usaha Amerika Merosak Kesihatan Manusia, Rasulullah Is My Doctor, The Real Truth, Demokrasi Barbar Ala Amerika, dan American Shadow Government: Pemerintah Bayangan Amerika.

Penulis mendapat hidayah Allah dan menemui keindahan Islam ketika sedang bertugas di Arab Saudi. Pada ketika itu, penulis melihat betapa khusyuk dan ikhlasnya umat Islam menjalani ibadah solat sehingga meninggalkan segala aktiviti termasuk urusan perniagaan.

Ketika mendengar azan berkumandang, semua umat Islam segera bingkas menunaikan solat meninggalkan semua aktiviti perniagaan. Barang-barang perniagaan turut ditinggalkan dan dibiarkan begitu sahaja namun tidak ada satu pun yang hilang. Semua melaksanakan solat dengan khusyuk. Penulis berasa takjub dan teruja melihat situasi itu lantas tertarik mendekati ajaran Islam yang pada fikirannya cukup sempurna dan memiliki keajaiban yang terselindung disebaliknya. Jerry mengakui, ketika kali pertama memegang kitab suci al-Quran, hatinya bergetar dan air matanya bercucuran sewaktu membaca kitab suci itu.

Beliau kini aktif bergerak ke seluruh Indonesia menyampaikan ceramah demi mengajak seluruh umat Islam sedar, pada hari ini umat Islam sudah tertipu dengan agenda Yahudi dan Amerika. Apabila ditanya berkenaan Islam, demokrasi, dan terorisme, beliau menjawab,“Islam itu agama rahmatan lil alamin dan orang Islam bukan teroris.”

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024