Penulis

Muhammad_Nizar_Jamaludin

Muhammad Nizar Bin Jamaludin

Beliau bertugas sebagai seorang Jurutera Instrumen di Petronas Gas Berhad. Mendapat Ijazah Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik dari Universiti Teknologi Petronas, Tronoh.

Beliau meneroka peluang baru dengan mengambil produk terus dari sumber iaitu China. Akhirnya beliau dan isterinya menubuhkan syarikat rundingan dan latihan untuk membawa usahawan Muslim ke China, G Minds Group Sdn Bhd. dengan usahasama Tuan Muhammad Shuaib Jamaludin dan isteri, Cik Puan Rasidah Rosli.

G Minds Group atau lebih mesra dengan panggilan Tim Great Minds mempolopori Trip Borong China menggunakan kaedah yang diberi nama “Survivor Mode”. Usahawan yang dibawa memborong ke China diajar cara-cara menggunakan kenderaan awam yang utama di Guangzhou iaitu Metro Guangzhou untuk pergi ke Plaza-plaza Borong dan restoran-restoran halal. Mereka yakin percaya, dengan menguasai cara untuk bergerak di sekitar Guangzhou menggunakan kenderaan awam, usahawan akan lebih yakin, berani, berdikari dan mampu untuk menjalankan bisnes di China dengan kos yang rendah.

Kini mereka sudah memperkenal destinasi borong terbaru iaitu bandar Saigon, Vietnam. Tim Great Minds dalam rangka untuk mengembangkan lagi sayap ke destinasi borong yang lain di masa akan datang, Insya-Allah.

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024