Rights & Licensing

Rancang Wang Dari Sekarang

Plan Your Money from Now

oleh Pakdi

Tarikh Terbit: 31 May 2010

License available in all countries

Setiap orang pasti melalui peringkat ‘baru mula hidup’. Siapakah sebenarnya orang yang dikatakan ‘baru mula hidup’ itu? Mereka ialah orang yang baru memasuki alam pekerjaan dan merancang untuk menggunakan gaji pertamanya. Rancang Wang dari Sekarang, membawa kita mengenali beberapa skop asas dalam pengurusan kewangan yang lebih Islami. Selain itu, Rancang Wang dari Sekarang juga membimbing kita mengenal pasti dan lebih berwaspada semasa meneliti tawaran yang tidak realistik di sekeliling kita. Rancang wang anda dari sekarang, sebelum akaun bank kering kontang.

All of us must go through the stage of ‘just to start a life’. Who are those that we consider as ‘just to start a life’? They just enter a job world and plan on how to use their first paycheck. This introduces several foundation of Islamic financial management. This book also guides us to be more cautious on dealing with unrealistic temptations around us.

So, Plan Your Money from Now before your account dried.

Pengenalan Prakata Bahagian 1 Islam dan Harta Muamalat 101 Bahagian 2 Apa Impian Hidup Kita? Berapa Banyak yang Diperlukan? Apa Yang Mesti Kita Buat Selepas Dapat Gaji? Pendapatan vs Perbelanjaan Aset vs Liabiliti Apa yang Kita Perlu Tahu Sebelum Membeli Kereta? Abang, Bila Mahu Masuk Meminang? Sewa atau Beli Rumah? Hutang oh Hutang Oh, Semuanya Mudah dengan Kad Plastik Jangan Jadi Penjamin Apa Yang Kita Mesti Tahu Mengenai Takaful? Sudah Tentu Semuanya OK Skim Pasti Untung Jadi Tangan Yang Memberi Apa yang Kita Mesti Tahu Mengenai Pelaburan? Apa yang Kita Mesti Tahu Mengenai Pelaburan Amanah Saham? Apa yang Kita Mesti Tahu Mengenai Saham? Apa yang Kita Mesti Tahu Mengenai Hartanah? Apa yang Kita Mesti Tahu Mengenai Bisnes? Bagaimana Mulakan Bisnes Sambilan? Beli dan Bina Aset Kita Sekarang Enggang Terbang Bersama Enggang Penutup

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024