Artikel

Gembira tetapi masih terkejut - Raihanah

oleh Masliza Nawi pada 22 Apr 2012

Kuala Lumpur - Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu, begitulah peribahasa yang sesuai untuk digambarkan kepada seorang remaja yang telah berjaya memenangi pertandingan dalam kempen Seronoknya Cuti Bersama PTS dan MPH 2011.

Saya suka buku PTS kerana seronok, berinformasi dan berkualiti ialah slogan yang digunakan telah menjulang Noor Raihanah binti Mohd Shafie menjadi juara keseluruhan bagi pertandingan yang julung kali diadakan ini. Katanya beliau sangat gembira dan tidak terfikir untuk memenangi pertandingan ini kerana mengisi borang sekadar suka-suka.

Hadiah yang dimenangi beliau ialah pakej percutian tiga hari dua malam ke Universal Studio di Singapura untuk dua orang dewasa dan dua orang kanak-kanak, tiket Bas Aeroline dari Kuala Lumpur ke Singapura. Selain itu, hadiah sampingan lain berupa Sony Handycam Camcorder, buku PTS bernilai RM500 dan baucer MPH bernilai RM300.

Tempat kedua pula dimenangi oleh Puan Suzi Fadhilah Ismail yang sememangnya mengimpikan untuk membawa suami serta dua orang anaknya untuk ke Universal Studio. Katanya “saya sangat gembira dan sangat terkejut. Memang impian saya untuk ke sana, selain itu, saya sangat bersyukur.” Manakala tempat ketiga dimenangi oleh Siti Nornasehah Nordin. Beliau yang tidak dapat menghadiri majlis telah mewakilkan kakaknya Puan Rabiatul untuk mengambil hadiah. Katanya adiknya memang mengidamkan sebuah kamera digital, dan bersyukur kerana impiannya tercapai.

Majlis penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh Tuan Zafri Hassan selaku Timbalan Pengurus Besar Bahagian Retail dan Tuan Ikram Wazir, Pengurus Besar Editorial. Majlis telah berlangsung di MPH One Utama pada 14 April yang lalu.

Berikut adalah senarai penuh pemenang saguhati yang membawa pulang satu tiket satu hari ke Universal Studio, Singapura dan hamper buku PTS bernilai RM50.

  1. Abdul Razak Budin

  2. Amirul Amin Bin Abdul Aziz

  3. Danish Mirza Bin Azlan

  4. Hanita Yaakob

  5. Iqbal Hana Binti Mohamed Rusdi

  6. Mohd Kamarul Bin Mohamed Salleh

  7. Noraini Binti Ahmad

  8. Nur Hafieza Abd Somad

  9. Sulaiman Shah Abdullah

  10. Tan Eng Teng

 

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2021