Buku

Resipi Kontemporari : Ibu Berpantang

oleh Chef Fazalina

RM 5.50 / RM 6.50Sabah/Sarawak
Versi Cetak
Beli Online

ISBN: 978-967-411-183-0

Muka Surat: 48

Saiz: 5.5"x 8.5"

Tarikh Terbit: 21 Aug 2013

Chef Fazalina Ismail muncul juara dalam Pertandingan Akhir Chef Selebriti Berita Harian 2011 dengan menampilkan sajian asli ala kontemporari. Penulis jemputan ruangan masakan di Majalah RATU dan Berita Harian ini aktif menyertai pertandingan memasak anjuran Nestle, Maggi, Rempah Mak Dara, Adabi, dan banyak lagi. Sebelum ini, beliau pernah berkhidmat sebagai chef di beberapa buah hotel di Malaysia. Bakat dalam bidang masakan diwarisi daripada keluarga sebelah ibu beliau. Bakat sejak kecil ini akhirnya menarik minat beliau bagi berkongsi resipi melalui Siri Resipi Kontemporari.

  1. Kerabu Pegaga

  2. Sup Ikan haruan

  3. Ikan Bilis Lada Hitam

  4. Singgang Ikan

  5. Peria Katak Masak Asam

  6. Ayam Kampung Masak Selasih

  7. Roti Bakar Kasih Ayah

  8. Sandwic Mama

  9. Bening Ikan Bilis

  10. Brokoli Kukus dengan Ikan Tenggiri

  11. Daging Bakar Lada Hitam

  12. Salad Buah-buahan

  13. Talam Berempah

  14. Botok Pucuk Ulaman dengan Ikan Tenggiri

  15. Ayam Kampung Rendang Ibu

  16. Salad Daging Bakar

  17. Nasi Ulam Mudah

  18. Sup Tomato dengan Roti Bawang Putih

  19. Ayam Kukus Halia

  20. Ikan Merah Kukus

  21. Ikan Haruan Bakar

  22. Minuman Jus Permata Hatiku

  23. Spaghetti E Olio Kasih Tersimpul

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2020