Buku

Sherlock Holmes: Pilu Seorang Bangsawan, Misteri Mahkota Permata Beril & Misteri di Copper Beeches - Edisi Bahasa Melayu

oleh Sir Arthur Conan Doyle

terjemahan oleh Fatimah Rodhiah Mohd Yusof

RM 10.00 / RM 12.00Sabah/Sarawak
Beli Versi Cetak
Bookcafe Shopee Lazada
Beli Versi Ebook
 

ISBN: 978-967-369-410-5

Muka Surat: 144

Saiz: 4.5x7.25

Tarikh Terbit: 25 Mar 2019

Imprint: Penerbit-X

Pilu Seorang Bangsawan

Sherlock Holmes dan Dr. Watson diminta oleh seorang lelaki bangsawan untuk mencari isterinya yang hilang selepas majlis perkahwinan mereka. Mereka menjumpai gaun pengantin wanita itu terapung di dalam tasik. Polis Scotland Yard mengatakan wanita itu telah mati lemas, namun Sherlock Holmes merasakan sebaliknya dan terus menyiasat ke mana perginya wanita itu.


Misteri Mahkota Permata Beril
Sherlock Holmes dan Dr. Watson membantu seorang pegawai bank yang kehilangan tiga butir permata pada sebuah mahkota kecil yang amat berharga di bawah jagaannya. Lebih menyulitkan, dia mengesyaki anaknya yang bertanggungjawab mencuri permata itu kerana dia berjaya menangkap anaknya itu cuba merosakkan mahkota itu. Sherlock Holmes cuba membuktikan anaknya itu tidak bersalah.


Misteri di Copper Beeches
Sherlock Holmes dan Dr. Watson didatangi oleh seorang wanita muda bernama Violet Hunter, yang merasakan dirinya seperti dipaksa untuk menyamar sebagai seorang yang lain setelah bekerja sebagai pengasuh di sebuah rumah di Copper Beeches.

Pilu Seorang Bangsawan (The Adventure of the Noble Bachelor), Misteri Mahkota Permata Beril (The Adventure of the Beryl Coronet), dan Misteri di Copper Beeches (The Adventure of the Copper Beeches) dimuatkan dalam jilid The Adventures of Sherlock Holmes, yang pertama kali diterbitkan pada 14 Oktober 1892.

  1. Pilu Seorang Bangsawan
  2. Misteri Mahkota Permata Beril
  3. Misteri di Copper Beeches

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes: Sumpahan Empat Sahabat

Sherlock Holmes - A Study in Scarlet

Sherlock Holmes - Wira Kota London

Sherlock Holmes 2 - Detektif yang Penuh Kejutan

Sherlock Holmes-Perunding Detektif Pertama Dunia

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024