Ebook

Revolusi Bakat

oleh Ahmad Naim Jaafar

RM 38.00
Versi eBook

Juga boleh didapati dalam versi cetak

E-ISBN: 9786297564500

Tarikh Terbit: 27 May 2023

“Jika rancangan anda untuk setahun tanamlah padi. Jika rancangan anda untuk sepuluh tahun tanamlah pokok. Jika rancangan anda adalah untuk seratus tahun maka didiklah generasi penerus”.

― Confucius

Ada dua dunia yang wujud.

Pertama, dunia itu wujud tanpa kita. Walaupun kita wujud. Sebelum kita ada, dunia itu wujud. Selepas kita tiada, dunia itu tetap wujud.

Kedua, dunia itu wujud sebab kita wujud. Kita yang membuat keputusan dalam babak-babak penting kehidupan kita untuk mencipta dunia itu. Kita memilih dengan cara kita, ada dengan tinta tulisan, lakaran imaginasi, dengan menghulur tangan kepada yang orang yang dibawah dan banyak lagi.

Buku ini ditulis untuk mereka yang percaya kepada dunia yang kedua itu. Kerana mereka memiliki keberanian mencipta dunia itu. Jadi buku ini untuk sang pemberani. Berani meneroka semangat zamannya.

Buku yang digarap untuk merungkai semula potensi manusia itu dengan lensa yang baharu dan segar. Potensi seseorang sepatutnya tidak dinafikan, dikesampingkan, hanya disebabkan orang sekeliling, situasi atau sistem tidak mengangkat mereka berdasarkan potensi mereka.

Tetapi dengan lensa yang baharu ini, potensi manusia dihargai, dirai dan dikembangkan seoptimum yang mungkin untuk mengubah corak pemikiran dan masa depan sesebuah negara yang mengangkat tingginya nilai sebuah bakat dan potensi manusia.

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2024