Artikel

Akhirnya Uwais, Zayn & Lana sudah ada buku pasal Rasul

oleh pja_chan pada 14 Sep 2022

Akhirnya Uwais, Zayn & Lana dah ada buku pasal Rasul 😍 (walaupun Zayn & Lana tak reti membaca lagi haha)

Uwais dah pandai baca bahasa Melayu sikit2 dah so bagi dia buku ni harap dapatlah brush up reading skills di samping menambah ilmu tentang Rasul-rasul ☺️

Ini antara review jujur dari aku kenapa aku suka buku2 ni

1. Semua page pon berwarna & ada banyak ilustrasi! Zayn suka selak2 & tengok semua lukisan2 dalam tu sambil makan macam2
2. Ayat2 dia gunakan pon tak membosankan, kasual je rasa so takde la rasa berat sangat masa membaca tu. Kan best kalau guna buku ni belajar Sirah dekat sekolah agama dulu😅
3. Isi dia sesuai dr budak yang dah pandai membaca sampai la ke orang tua macam aku. Boleh la recall balik ilmu Sirah dalam otak yang macam dah berkarat ni😅

Tiada review tak best sebab buku ni memang best haha. Sekian review jujur😄

View this post on Instagram

A post shared by Hafizah Khusni (@pja_chan)

Hakcipta Terpelihara • PTS Media Group Sdn Bhd (173482-A) © 2000 - 2022