Buku →

Mustafa Kamal Ataturk

oleh Abdul Latip bin Talib

Versi Cetak

RM 25.00

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM 28.00
Format: Trade Book
ISBN-13: 978-967-5783-76-0
Tarikh Terbit: 5 Aug 2011
Jumlah Muka Surat : 432

Versi Ebook

RM 14.99

Format: EPUB / PDF
e-ISBN: 978-967-408-078-5
Tarikh Terbit: 20 Jan 2012

Sinopsis

Mustafa Kamal Ataturk adalah bapa sekularisme Turki. Lelaki yang memusnahkan institusi khalifah Islam. Dia lelaki yang membawa Barat ke Turki dengan menolak Islam. Dia lelaki yang memberi kisah, untuk kita renungkan, bagaimana murahnya maruah agama apabila dunia menjadi matlamat.

Isi Kandungan

Tiada

Juga Oleh Penulis Ini

  • Sultan Abdul Hamid II

  • Salahudin Al-Ayubi: Righteousness Of The Faith

  • Hulagu Khan: Terror from The East

  • Tariq Bin Ziyad: The Conquerer Of Andalusia

  • Sultan Muhammad Al-Fateh: The Conquerer of Constantinople

Komen & Ulasan

Bagaimana Akhirnya Wanita Dibenarkan Bertudung di Turki
ditulis oleh Asri Yussof

Tudung adalah hak mutlak setiap manusia untuk mempunyai kebebasan untuk memakainya. sekatan oleh puak Turki 'Sekular Radikal' telah mencorakkan penentangan keatasnya dan telah merampas hak asasi manusia untuk mencapai kebebasan bagi memakainya

Selanjutnya»

Turki Dalam Lipatan Sejarah
ditulis oleh Huzaifah Abd Jamil

Dari Empayar Byzantine beralih ke Ottoman sehingga pengakhiran dengan Sultan Abdul Hamid II , memasuki fasa Republik Turki di bawah Mustafa Kamal Atarturk sehingga ke Presiden Recep Tayyip Erdogan pada hari ini, Turki dikenali sebagai pusat pemerintahan yang Agung dengan pertembungan budaya dan agama, memunculkan Turki sebagai kuasa Politik yang rencam

Selanjutnya»

Kejatuhan Empayar Uthmaniyyah yang Disembunyikan
ditulis oleh Huzaifah Abd Jamil

Sulltan Abdul Hamid II, mewarisi sebuah empayar yang sudah lemah. Empayar yang sudah mula diintai oleh para kuasa besar Eropah untuk diratah-ratah. Baginda berusaha menyelamakan empayar Uthmaniyyah dengan sedaya upaya.

Selanjutnya»

Jeneral Perang yang Digeruni di Eropah: Napoleon Bonaparte
ditulis oleh Muhammad Syarafuddin Sulaiman

Napoleon Bonaparte adalah nama besar. Dia selalu disebut-sebut, bahkan kisah hidupnya sering kali diketengahkan dan dibincang orang.

Selanjutnya»

Mustafa Kamal Ataturk sang penegak agenda Yahudi @ PBAKL 2012
ditulis oleh

Abdul Latip Talib, seorang penulis yang tidak asing lagi dalam dunia penulisan novel. Karya beliau seperti Umar Abdul Aziz: Bayangan Khalifah al-Rasyidin, Imam Syafie: Pejuang Kebenaran, Sultan Muhammad Al-Fateh: Penakluk Konstantinopel dan banyak lagi mendapat tempat di kalangan pembaca. Plot ceritanya yang disusun teratur dan menarik, sudah pasti membuatkan pembaca dapat mengetahui dengan mendalam.

Selanjutnya»

Penerbit Islami Gabung Tenaga Sambut Tahun Baru
ditulis oleh

Lebih menarik, majlis yang dianjurkan bersama oleh PTS, PSN, Jabatan Agama Islam Wilayah dan Masjid Asy-Syakirin, KLCC ini diadakan dari pagi 31 Disember berlanjutan sehingga subuh keesokkan harinya.  

Selanjutnya»