Mari Kita Berkenalan Dengan Puteri-Puteri PTS

oleh [email protected] pada 12 Dec 2012

Seronoknya cuti! memperkenalkan lima puteri iaitu Puteri Arabella, Puteri Dian Adelia, Puteri Farisya, Puteri Qaira dan Puteri Humaira dalam siri Seronoknya Kisah Si Puteri! Pasti siri ini akan menjadi teman dan menceriakan hidup adik-adik sepanjang cuti kali ini. Berdasarkan tema persahabatan, pelbagai kisah ditulis dan dapat dijadikan tauladan buat kawan-kawan semua.

Mari kita kenali puteri-puteri PTS dengan koleksi sirinya iaitu Riang Ria Dunia Persahabatan, Gaun Merah Jambu, Kami Puteri Hebat dan Apron Merah Jambu. Kisah Si Puteri ini adalah karya indah yang ditulis oleh Natasha Effyzal, Aizam Aiman, Iman Qaisara, Haryani Kamilan dan Adha Ameera.

Sekarang ini, jom kita berkenalan dengan puteri-puteri kita pula ya!

  • Puteri Arabella, puteri yang terpaksa bertukar ke sekolah biasa atas arahan kedua-dua orang tuanya. Dia terpaksa mengharungi hidup berkawan dan berhadapan dengan pelbagai ragam pelajar sekolah itu.

  • Puteri Dian Adelia, tidak disukai rakan-rakan lain kerana perangainya yang pelik. Namun, kemunculan rakan baharu membuatkan Dian Adelia tidak kesunyian lagi.

  • Puteri Farisya, suka berdamping dengan rakan-rakan baharunya. Sanggup menempuh hidup di dunia luar dari istana semata-mata mahu mengecapi nikmatnya berkawan.

  • Puteri Qaira, bermasalah dalam berkomunikasi di hadapan pelajar lain. Ujian demi ujian yang datang akhirnya Qaira berjaya melakukan yang terbaik.

  • Puteri Humaira, mempunyai rakan-rakan tumbuhan yang menjadi teman hidupnya.

Menarik sungguh puteri-puteri PTS ini. Jadi mari kita ke kedai buku dan dapatkan siri Seronoknya Kisah Si Puteri! di kedai berhampiran sekarang. Kawan-kawan juga boleh layari www.bookcafe.com.my bagi pembelian online. Jangan lupa juga mengambil gambar untuk sertai [email protected] dan menangi hadiah-hadiah menarik. Hanya layari suka.pts.com.my!