Umar Mukhtar
oleh Al Ghazali


Versi Cetak

RM 24

Beli Online

Boleh juga dibeli di Kedai Buku PTS

Sabah/Sarawak: RM
Format:
Saiz: 5.5"x8.5"

Jumlah Muka Surat: 240

ISBN-13: 978-967-411-328-5

Tarikh Terbit: 27 Oct 2014

PTS Publishing House


Versi eBook

RM 20.90


Pada ketika Itali mahu mengembalikan era kegemilangan Empayar Rom, Libya menjadi antara sasaran mereka bagi meluaskan kuasa.

Selepas berjaya menghalau tentera Empayar Uthmaniyah daripada Libya, Itali mendabik dada sebagai penjajah. Tetapi kegembiraan Itali tidak lama, kerana di Libya muncul seorang pejuang yang digeruni, pejuang yang mendapat gelaran Singa Padang Pasir, iaitu Umar Mukhtar.

Beliau bersama rakyat Libya mengangkat senjata menentang tentera Itali yang serba moden. Walaupun Umar Mukhtar dan tenteranya serba kekurangan, tetapi tentera Itali tidak pernah mampu mengalahkan mereka, tidak mampu menewaskannya, selama puluhan tahun.

Semua itu berubah pada ketika kehadiran Jeneral Rodolfo Graziani. Akhirnya buku bertemu ruas. Namun Umar Mukhtar tahu, hidup dan matinya tidak akan pernah sia-sia, kerana dia berjuang demi agama dan bangsa. Perjuangan yang menangnya beroleh pahala, dan matinya menemui syurga.

Ikuti kisah Umar Mukhtar, Singa Padang Pasir.

.

Buku Berkaitan

Berita

Tokoh Pejuang Jihad: Syeikh Ahmad Yassin

Beliau adalah seorang legenda, tidak kira sewaktu hidupnya ataupun selepas permergiannya. Bayangkan seorang lelaki tua,... Selanjutnya»

Legenda yang Menghantui Dunia

Anda masih ingat filem trilogi pontianak kacak kegemaran ramai yang pernah menjadi kegilaan para gadis... Selanjutnya»

Kehidupan Pemimpin Nazi Sebelum Beliau Dikenali Dunia: Hitler

Apabila kita bercakap-cakap dengan orang mengenai Hitler, pasti kebanyakan dari kita akan membincangkan mengenai Hitler... Selanjutnya»


Errata